FOTOGRAFIJE: Deborah de Luca, Scampia Napulj
Lijepa i talentirana Deborah De Luca i omiljeni Andrea Oliva najveće su DJ zvijezde prvog Zadar Sunset Festivala

Techno s okusom prijetećeg napuljskog predgrađa i kralj Ibize dolaze u Zadar

Na jednoj od prostranih terasa između sivila prijetećih zgrada u Vele di Scampia, urbanizirane zone u ozloglašenom predgrađu Napulja najpoznatijem kao mjestu radnje suvremene televizijske mafijaške sage Gomorrah, s pogledom na ujednačeno nestajanje predgrađa i golemi Vezuv u daljini, Deborah De Luca stoji uz svoj moćni Pioneer. Zvukovi njezinog velikog hita Dori me uskoro će zaploviti uz taj istrošeni dio Scampije u kojemu zgrade podsjećaju na jedra i goleme brodove, a brojni grafiti na balkonima, terasama i ulazima stvaraju pomalo lučki ugođaj. Tutnjajući basovi iz zemlje izvlače rumenilo zalazećeg sunca koje unosi živost među nepregledne stambene blokove. Za Deborah to je bio povratak korijenima i rodnom gradu nakon dugog izbivanja s juga Italije, a dogodio se lani u srpnju. Godinama ranije ova je talijanska techno umjetnica bila napustila ova predgrađa u kojima je odrasla, jer je u njima stopa kriminala među najvišima u Italiji. Sreću i profesionalnu karijeru bila je odlučila potražiti na drugom mjestu. Godinu dana nakon nastupa u rodnoj Scampiji, lijepa, atraktivna i beskrajno talentirana Deborah nastupit će u sasvim drugom ambijentu, ali još uvijek južnjačkom i mediteranskom. Deborah će drugog dana Zadar Sunset Festivala (31. srpnja) odsvirati Dori me na Pozdravu Suncu, ali i brojne druge hitove zbog kojih je postala jedna od najvećih zvijezda europske i svjetske techno scene. Umjesto oronulog pejzaža Scampije, Deep Inside Me, Guitar, Balearic ili Velando slušat će se morsku prostranost zalazećeg sunca i miris Jadrana.

image
FOTOGRAFIJE: Deborah de Luca

Deborah De Luca talijanska je DJ-ica koja se u glazbu zaljubila već u ranom djetinjstvu. Nakon što se iz Napulja preselila u Modenu upisala je školu dizajna, ali se s radom u noćnim klubovima još više približila glazbi. Upoznala je producenta i DJ-a Giuseppea Cennama i od tada njezina profesionalna karijera kreće strelovito naprijed. Uz Deborah De Lucu impresivan line up zadarskog techno festivala čine DJ zvijezda Andrea Oliva te Kiko Franco, Ivan Mastermix, Yakka, Aldo Morro, Mony, Pablo Panda, Groove Masters, Alvize, Puff Puff-e i Edvin. Andrea Oliva je svjetska DJ zvijezda, a bio je prvi potvrđeni headliner Festivala.

image
FOTOGRAFIJE: Andrea Oliva

Oliva je DJ iz Švicarske koji se u glazbu zaljubio još kao dječak. Već s 13 godina naučio je miksati glazbu, a njegov talent odmah je prepoznala brojna publika. Ubrzo je postao jedan od vodećih DJ-a u prijestolnici zabave Ibizi, gdje je sada već dugogodišnji rezident u najpopularnijim klubovima i headliner vodećih partija. Pravu globalnu popularnost doživio je kao izvođač jednog od najpoznatijih partija ANTS kluba Ushuaia Ibiza. Tijekom svjetske ANTS turneje setovi Andree uzdrmali su pozornice od Miamija do Dubaija, Meksika, Argentine Velike Britanije i postali sinonim za vrhunsku zabavu. Hot Creations, Desolat, Truesoul, Play It Say It, Saved, Moon Harbour, Rejected i Kaluki samo su neki od Olivinih hitova uz koje pleše milijunska publika na najvećim svjetskim festivalima. Sve to vidjet će, čuti i doživjeti Zadar.

image
FOTOGRAFIJE: Zadar Sunset festival 2021

- Poželjno je da se jedan ovakav festival etablira u Zadru, jer je Zadar moderan i otvoren grad prema svima, a prije svega prema mladima. Ekipa koja stoji iza Festivala zaista je odlična, pa vjerujemo kako će Zadar Sunset zaživjeti te da će biti odskočna daska za budućnost - kaže direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka, koja se uz organizatore BSH Events i Selected Croatia javlja kao podrška prvom zadarskom Sunsetu. Vrhunska glazba obećava čarobno iskustvo i udara čvrste temelje za dugovječnost ovog festivala, koji će bez sumnje iz godine u godinu postati prepoznatljiv u svijetu te u Zadar dovoditi sve više ljubitelja techno glazbe.

- Pozdrav Suncu zaista je posebna lokacija iznimne vrijednosti, a idealna je za ovaj Festival. Ove će godine Zadar Sunset Festival biti nešto manji, no želja nam je napraviti boutique varijantu koja će privući imućnije goste. Zamišljen je kao weekend break s cool izvođačima - ističe Drago Vukelić iz BSH Eventsa, brenda poznatog po organizaciji glazbenih događaja na pomno odabranim mjestima koja imaju značajnu kulturnu vrijednost. Na ovom projektu pridružio im se i novi lokalni koncept organizacije zabavnih događanja Selected Croatia kojem je glavni cilj promovirati lokalne izvođače na ekskluzivnim lokacijama Zadarske županije nudeći jedno sasvim novo iskustvo posjetiteljima.

image
FOTOGRAFIJE: Zagrli Zadar
Linker
27. travanj 2024 05:54