Špancirfest se vraća u punom sjaju

Špancirfest je pred vratima! Popularni i raznovrsni festival će od 20. do 29. kolovoza na povijesne ulice Varaždina donijeti bogati program prepun koncerata, uličnih performera, predstava i brojnih drugih sadržaja od kojih je jednostavno kreirati savršen festivalski dan.

Kava

Festivalska atmosfera, ionako lijepu povijesnu jezgru Varaždina, čini neodoljivom. Dan na Špancirfestu započnite finom kavom uz nezaobilazni varaždinski klipič i divni pogled: na Stari grad s Trga Miljenka Stančića ili otmjeni toranj vijećnice s varaždinskog Korza na kojem, ako ste više za slatko, uz kavu možete, u istoimenoj kavani, uživati u torti Grofica Marica.

image
promo
FOTOGRAFIJE: MARIO KNOR

Šetnja

Ulice Varaždina stvaraju pravi labirint savršen za istraživanje šarene ponude iz jednako šarenih izlagačkih kućica i štandova. Ljubitelji svega lijepog nikako ne smiju propustiti Kreativnicu (u Uskoj ulici) i Umjetničku ulicu (u Školskoj ulici) gdje dizajneri i umjetnici stvaraju, druže se i izlažu svoje kreacije i djela.

image
promo
FOTOGRAFIJE: PICASA
image
promo
FOTOGRAFIJE: MARIO KNOR

Dancing in the streets

Ulice i trgovi mjesta su gdje Špancirfest crpi svu svoju zavodljivu energiju, a zabave na njima ima u svim oblicima. Šarene i zabavne skupine iz cijele Europe – štulaši, hodajući bendovi ili cirkuski akrobati, pretvaraju ulice u pozornicu, a soundtrack festivala na gotovo svakom uglu stvaraju „Heroji ulica“ – mladi glazbenici kojima Špancirfest svake godine pruža priliku nastupati u izravnom dodiru s publikom.

image
promo
FOTOGRAFIJE: SINISA SOVIC/FAS
image
promo
FOTOGRAFIJE: SINISA SOVIC

Gastro predah

Nakon španciranja varaždinskim ulicama svakako se prepustite gastro ponudi Špancirfesta. Ona je raznovrsna, a uvijek je, bilo da sjednete u jedan od restorana ili istražujete „domaće“ specijalitete sa štandova i kućica - obilna. Na Špancirfestu još nitko nikada nije ostao gladan pa nećete ni vi.

Za klince – raj

Stižete li na festival s djecom, pogodili ste u „sridu“! Park kreative vrvi radionicama, koncertima, plesom i predstavama. Vindiland, uz Stari grad, šareno je mjesto zabave i igre, a nekoliko koraka dalje nalazi se i Zabavni park za one željne dodatnog adrenalina. Bez brige, djeci se smijete i pridružiti.

image
promo
FOTOGRAFIJE: MARIO KNOR

Večernji izlazak – koncerti, predstave, Vinski grad

Špancirfest ima dvije glavne koncertne pozornice. PAN pozornica kod Starog grada, za koju nema naplate ulaznica, donosi velika hrvatska mainstream imena dok pozornica kod vile Bedeković nudi ekskluzivniji koncertni program vikendom odnosno niz komičnih kazališnih hitova u danima tjedna.

image
promo
Vinski grad

Zabave neće nedostajati ni u festivalskim party zonama na otvorenome, gdje će također biti glazbenog programa, dok je posebna preporuka Vinski grad ispod zidina varaždinskog dvorca, s vrhunskim hrvatskim vinima i s njima sljubljenim specijalitetima.

image
promo
FOTOGRAFIJE: SINISA SOVIC/FAS
Linker
20. travanj 2024 04:40