iStock

SIGURAN BORAVAK NA PLAŽI: Sve što trebate znati za bezbrižan dan na plaži s najmlađima

Bliži se ljeto, a samim time i sve zabavne aktivnosti koje možemo raditi kada provodimo godišnji odmor s najmlađim članovima obitelji na obali. Kupanje je vjerojatno vama, a i vašoj djeci najvažniji razlog odlaska na more. Iako ljetne aktivnosti imaju svoje brojne prednosti, naravno potrebno je pomno odabrati doba dana, a i mjesec kada je preporučljivo izlagati vaše mališane suncu. Kako biste vašoj djeci priuštili nezaboravan provod na moru i otklonili strah od kupanja, igrajte se s njima na obali mora, gradite kule i bacajte kamenčiće. Hodajte po plićaku i špricajte tko će dalje. Donosimo mini vodič uz pomoć kojeg ćete ove sezone bezbrižno moći posjetiti omiljenu plažu s vašim najmlađima.

Prozračna odjeća i adekvatna obuća

Pri većim temperaturama, znojenje je prirodna pojava kako kod nas tako i kod male djece. Iz tog razloga iznimno je važno birati laganu i prozračnu odjeću, pamučne tkanine koje upijaju znoj, a ako se dijete oznoji bitno je imati rezervnu odjeću u koju ih možete presvući. Obuću je poželjno birati od kvalitetnih, prirodnih materijala te po mogućnosti po visokim temperaturama otvorene sandalice, a ne tenisice i zatvorenu obuću. Pripazite i na odabir uloška kako bi se vašem djetetu pravilno formiralo stopalo. Također, kod samog dolaska na plažu, pokušajte što više usmjeriti vaše dijete da hoda boso, time ćete prevenirati spuštena stopala, samo naravno morate pripaziti da se ne nalazite na plaži gdje bi se vaše dijete moglo povrijediti.

Happy family playing in blue water of swimming pool on a tropical resort at the sea. Summer vacations concept
iStock

Kupanje bez straha

Često se mala djeca boje vode, a glavni razlog tome su prethodno loša iskustva poput vala koji ih je zapljusnuo, slane vode koja im je ušla u oči pa su ih pekle ili pak prehladne vode. U svakom slučaju djecu ne treba na ništa forsirati, postepeno im učinite kupanje zabavnim. Donesite im na plažu omiljenu gumenu igračku, proučavajte s njima podmorje, gradite kule od pijeska ili kamene dvorce. Malom djetetu dovoljan je samo trenutak nepažnje da se uplaši. Iz tog razloga na plažu obavezno ponesite rukaviće, prslučiće, kolut ili sličnu opremu koja će spriječiti utapanje.

Transparent beach bag with necessary things for beach fun
iStock

Odlazak na plažu u punoj spremi

Za bezbrižan odlazak na plažu, savjetujemo da unaprijed pripremite torbu sa svom potrebnom opremom. Djetetu obavezno na glavicu stavite šeširić ili kapu, a ako su u pitanju male bebe, na kolica obavezno stavite suncobran. Imajte na umu da bebe i malu djecu treba zaštiti od izravnog sunca. Za plažu spakirajte sve igračke koje ste namjeravali, ali obratite pažnju na tekućinu i po mogućnosti voćke. Najbolje je pripremiti vodu ili čaj te po mogućnosti staviti u posudu koja će spriječiti zagrijavanje tekućine, a da napitak ne bude prehladan, što isto nije zdravo. Od voća izaberite svježe, sezonsko voće koje u sebi ima dovoljno vitamina, ali i tekućine. Ne zaboravite na rezervni kupaći kostim. Bilo bi poželjno kad bi nakon kupanja mogli dijete otuširati slatkom vodom jer morska voda peče i iritira nježnu dječju kožu.

Nikamo bez zaštitnog faktora

Prije odlaska na plažu dijete obavezno namažite visokim zaštitnim faktorom. Jako sunce i visoke temperature mogu negativno utjecati na kožu vašeg djeteta, a samim time i ostaviti dugoročne posljedice. Koža pamti i svako izlaganje suncu bez zaštitnog faktora nije poželjno ni za koga, a posebno ne za one najmlađe čija je koža nježna i osjetljiva na sve uvjete. Za bezbrižno ljetovanje i izlaganje suncu predlažemo Ladival For Children, SPF 50+ uz pomoć kojeg će vaša djeca moći nesmetano trčati po ljetnom suncu, naravno ako se prilikom istog pridržavate pravila i ne izlažete ih u doba kada su sunčeve zrake najjače. Ladival For Children, SPF 50+ sprej je za zaštitu od sunca bogate teksture. Štiti osjetljivu kožu beba i djece od opeklina od sunca i drugih oštećenja kože izazvanih suncem. Sprej daje ugodan osjećaja na koži i prikladan je kod neurodermatitisa.

Sadržaj nastao u suradnji Glorie i Ladival

Linker
16. travanj 2024 08:27