pa-Šta
 FOTOGRAFIJE: SPAR

Prefini, bogati, zanimljivog izgleda – ravioli pa-Šta najpraktičnije su rješenje kad želite impresionirati sebe i goste

Ako ste među onima koji se često pitaju kako u svega nekoliko minuta pripremiti ukusan obrok od pažljivo biranih sastojaka, vrijeme je da upoznate pa-Šta, hrvatski brend ručno rađenih raviola. Osmislila ih je Renata Burić iz Zagreba, kandidatkinja druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, a gurmane će sigurno razveseliti i to što ovaj maštoviti i jedinstveni domaći proizvod dolazi s tri punjenja - od krem sira i pršuta, zatim od svježeg kravljeg sira, ricotte i Grana Padana te u kombinaciji triju sireva pomiješanih sa špinatom preprženim na maslacu. Zbog obilja sastojaka, jedan pa-Šta raviol teži čak 50 grama!

image
pa-Šta
FOTOGRAFIJE: SPAR

Osim okusom, pa-Šta ravioli privlače i izgledom. Zahvaljujući bojama koje dolaze od cikle i domaćih jaja, ukusni pa-Šta ravioli ne prolaze nezapaženo, a prilikom izrade, uvijek se pomno pazi da su glavni sastojci hrvatskog porijekla. Ideju za pokretanje proizvodnje pa-Šta raviola Renata je dobila na platformi za prodaju domaćih proizvoda. Kao u svakoj dobroj priči, nedugo nakon pogled joj je pao na mašinicu za izradu tjestenine, a potom i sinula misao: “Zašto ne bih pokušala proizvoditi svoju tjesteninu?”.

Osim što je riječ o jedinstvenom proizvodu koji će udovoljiti i najzahtjevnijem nepcu, pa-Šta je i jedan od dokaza Renatine odlučnosti. Naime, kroz život se susretala sa situacijama koje bi se, u najmanju ruku mogle opisati kao zahtjevne. Jedna od posljednjih bio je gubitak posla, nakon čega je odlučila razviti ideju o ručno rađenim raviolima i time obitelji osigurati egzistenciju. Prilika za to pružila joj se upravo u sklopu projekta “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

image
pa-Šta
FOTOGRAFIJE: SPAR

Prijavila se s odličnim proizvodom, ali i s pogonom kućne radinosti koji je trebao stasati u nešto ozbiljnije. Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska, Renatin pogon za proizvodnju tjestenine je renoviran, obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi i ishođene su sve potrebne dozvole i certifikati.

image
pa-Šta
FOTOGRAFIJE: SPAR

Uz Renatu, kroz dinamične emisije subotom na programu Nove TV možemo pratiti poduzetnički razvoj još sedmero kandidata. Jedan od njih ponijet će i vrijednu titulu HIT proizvoda 2021. Tko će to biti, odlučit će kupci SPAR-a kupnjom proizvoda s posebnih “plavih polica” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

Linker
26. travanj 2024 04:33