Pivski mudraci stvaraju pitku poduzetničku priču

Naziv 4 mudraca ne asocira na inspirativnu poduzetničku priču, no ono sadržava svu mudrost i motivaciju zašto je Miroslav Vuković pokrenuo posao. Svoju tešku životnu situaciju iskoristio je kao poticaj da se krene baviti onime što ga zanima. Sa suprugom Martinom u maloj pivovari u Križu proizvodi nepasterizirano i nefiltrirano pale ale svijetlo pivo 4 mudraca. Nazvano je po četiri ključna sastojka za proizvodnju craft piva - vodi, sladu, hmelju i kvascu.

Bračni par je o pokretanju vlastitoga biznisa razmišljao godinama, ali životne nedaće koje su zadesile Miroslava usporile su njegov san o proizvodnji piva. Imao je teško djetinjstvo, a 2009. godine stradao je u prometnoj nesreći, nakon koje je završio u komi. No, sve to nije ga spriječilo u ostvarenju sna. Krenuo je od nule i hobi pretvorio u posao koji istinski voli. Kako kaže, nakon kome je sam sebi bio neprepoznatljiv, ali u oporavku su mu pomogli prijatelji, a nesreću je doživio kao svoju najveću životnu prekretnicu.

Priznaje da nije bio pivski znalac, ali zbog velike strasti i želje za učenjem odlučio je stvoriti svoju poduzetničku priču. Sam je izradio prvi sustav za proizvodnju piva, u čemu mu je pomogao prijatelj, a i sve je nužne prepravke i inovacije unosio sam kako je posao rastao.

image

promo

MILJENKO HEGEDIC

Pivo 4 mudraca svoju pitkost i punoću okusa zahvaljuje jedinstvenoj metodi koja je prisutna jedino još u Pivskim mudracima, gdje se pivo kuha na drva. Pomalo je voćnog okusa, s aromom slada, a priprema se prema tradicionalnoj metodi. Dobiva se procesom gornje fermentacije koja je intenzivnija i odvija se na višim temperaturama, a kvasci se zadržavaju na površini. Pivo 4 mudraca potpuno zadovoljava hladni lanac, što korisnicima jamči užitak, jer je proizvod onakav kakav je izašao iz pogona ‒ sa svim sačuvanim blagodatima nepasteriziranog i nefiltriranog piva.

image

promo

MILJENKO HEGEDIC

Sklad i ljubav obitelji Vuković doveli su ih do projekta “Startaj Hrvatska” u kojem njihov proizvod ima priliku postati HIT proizvod 2022. Pivo 4 mudraca može se kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske, a preostalih sedam inspirativnih poduzetničkih priča, pratite nedjeljom u 16 sati na Novoj TV u emisiji Startaj Hrvatska.

Linker
18. travanj 2024 07:49