Ovo su najfinije grickalice, ikad

Kada mama Martina Gilja pravi smjesu za grickalice, sin Borna glavni je kušač koji donosi konačnu ocjenu i ona je glasila – Mama, ovo su najbolje grickalice ikad! Martina je iz Zagreba, po struci nutricionistica, a sa suprugom u kućnoj radinosti svakodnevno proučava namirnice i isprobava recepte kako bi obitelji i drugima ponudila nutritivno bogate varijante obroka. Njezina želja od početka je bila raditi namirnice bez aditiva, šećera i umjetnih bojila. Nakon što je sin Borna prvi put probao hrskave grickalice, ostao je oduševljen, a roditelji sretni. Nikada mu nije uskraćivala slatkiše, no ipak je željela da se hrani raznoliko i da hrana koju konzumira nema umjetne okuse. Odmalena je voljela proučavati namirnice, što je bio i razlog da upiše Prehrambeno - biotehnološki fakultet. Posao u struci nije uspjela pronaći stoga se zaposlila u farmaceutskoj industriji. Za nju to nije bio posao iz snova, ali dobila je nešto puno vrijednije, supruga Josipa s kojim danas ima dvoje djece, sina Bornu i kćerkicu Emu. Nakon niza održanih radionica, odlučila se za pokretanje vlastite tvrtke, a potom i proizvodnje. Mnogi pokušaji stvaranja idealne smjese urodili su plodom i na koncu su dobili savršenu recepturu. Martina je ime brenda osmislila “kao iz topa”, jedina ideja koju je imala bila je Nutri Kulti, što upućuje na nutricionizam kao kulturu življenja. Iza imena se kriju nutritivno bogati keksi, grisini te hrskavi snack punog okusa i aromatične teksture. Sve Nutri Kulti grickalice odlikuje jednostavan sastav. Puni su orašastih plodova, sjemenki, zobenih pahuljica, pirova brašna, brusnica, te začina poput cimeta, đumbira, kurkume, a u njima su i maslinovo ili kokosovo ulje. Nutri Kulti proizvode mogu konzumirati i vegani i vegetarijanci, a rok trajanja im je 6 mjeseci od datuma proizvodnje. Svi proizvodi izrađuju se ručno, doslovno se svaki štapić i keks mijese dlanovima, važu i ručno pakiraju.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Na plavim Startaj Hrvatska policama u odabranim SPAR supermarketima i svim INTERSPAR hipermarketima nalaze se četiri proizvoda iz Nutri Kulti proizvodnje. To su Grisini - Pirova frulica Kurkuma koji sadrže kurkumu, kikiriki i kokosovo ulje. Zatim, Grisini - Pirova frulica Ekstra djevičansko maslinovo ulje od bučinih golica, sezama i origana. Zobene bombice napravljene su od zobenih pahuljica od cjelovitog zrna, a hrskavi snack proizvod 1000 sjemenki je veganski proizvod koji ne sadrži brašno te je omiljena grickalica svima koji izbjegavaju klasičan kruh.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Znanje, hrabrost i inovativna ideja doveli su nutricionisticu Martinu Gilju i njene Nutri Kulti grickalice u treću sezonu projekta Startaj Hrvatska u kojem njezin proizvod ima priliku postati HIT proizvod 2022. Do sada je projekt predstavio pet inspirativnih te vrlo zanimljivih životnih i poslovnih priča, a do kraja treće sezone još troje kandidata imaju priliku predstaviti svoje proizvode. Njihove priče pratite nedjeljom od 16 sati na programu Nove TV.

Linker
25. travanj 2024 13:35