Ove blagdane poklonite sami sebi vrijeme s najdražima

Bliži nam se Božić i blagdani, vrijeme kad se obitelj okupi i druži, kad uzmemo predah od posla i kad imamo sto mini obaveza kojima se moramo posvetiti. Pečenje kolača, kupovina darova, obiteljske večere… Tradicionalne stvari koje svatko odrađuje na svoj način. Provesti blagdane s obitelji i najmilijima ne znači uvijek biti kući – dom nosimo sa sobom, a zajedničko vrijeme postalo je vrijedan poklon ubrzanog ritma života kakvog vodimo.

Zato smo odlučili istražiti gdje možete provesti blagdane, a da cijela obitelj uživa, da probate nešto novo i da poklon bude vaše vrijeme, nova iskustva i zajedništvo.

PLANINE IZA LEĐA, MORE U OKU

Sjetili smo se Makarske, omiljene ljetne destinacije koja osim predivnih plaža ima i odličnu poziciju. Sat vremena od Splita, dva sata od Dubrovnika i bezbroj mogućnosti kako provesti dan u okolici. Ponekad je najbolje stati u sredinu, izabrati hotel koji nam odgovara i onda ići na dnevne izlete ovisno o prognozi, želji i planovima. Jedan od hotela koji vam može pružiti sve što je potrebno na obiteljskom odmoru je Valamar Meteor Hotel. Ove je godine obnovljen, smješten na šetnici u Makarskoj, ima unutarnji bazen i wellness, puno igraonica i sadržaja za obitelj.

image

promo

DNEVNI IZLETI

Ukoliko ste entuzijast i nije vam problem putovati, preporučujemo da jedan odete do Dubrovnika na izlet, prošetate zidinama, popijete kavu na Stradunu i pojedete nešto fino za ručak. Dubrovnik je destinacija koja je u ovo doba godine zapravo najljepša, jer nema gužvi i stvarno možete uživati u svakom metru starog grada. Za vrijeme adventa, Dubrovnik priprema zimski festival koji će i ove godine imati bogat program pa vjerujemo da ga se isplati posjetiti. Opcija broj dva je svakako Split i nezaobilazna kava na rivi, jer zapravo u Dalmaciji nikad nije prava zima. Prošetajte ukrašenim gradom, uživajte u vitaminu D i upijte svoju dozu Splita za kraj ove godine.

PRIRODA I DRUŠTVO

Nedaleko od Makarske, pokraj Imotskog, nalaze se Plavo i Modro jezero koji su pravi prirodni fenomeni koje vrijedi vidjeti i posjetiti. Do Modrog jezera se možete lako spustiti pješice, ali do Crvenog je to ipak malo teže pa uživajte u pogledu s improviziranih vidikovaca. Na putu natrag ili neki drugi dan možete posjetiti i Zadvarje, gdje se nalazi kanjon rijeke Cetine i priroda ostavlja bez daha. NP Biokovo zatvoren je za posjetitelje kroz zimu, ali uvijek možete uživati u šetnjama ispod samog parka. Od planina, u blizini je još i Omiška Dinara, a ni Mosor nije daleko. Duž cijele Makarske, uz samu morsku obalu, postoji uređena šetnica koja će biti savršena za sve koji nisu preveliki entuzijasti i avanturistički nastrojeni za penjanje.

image

promo

FOTO: DAVOR ERGO

ŠTO U SLUČAJU LOŠEG VREMENA

Kao što smo već rekli, ukoliko odete u Valamar Meteor Hotel loše vrijeme će zvučati kao nagrada, jer ćete onda imati ispriku da se opustite u wellnessu, na masažama, da guštate i kupate se u unutarnjem bazenu ili s klincima uživate u stolnom nogometu, igraonicama, Playstation turnirima te se u potpunosti isključite od vanjskog svijeta. Opcija B je uvijek gourmet – vinarije, agroturizmi i restorani kojih podno Biokova ne nedostaje i neće vas razočarati.

Ove blagdane poklonite svojoj obitelji zajedničko vrijeme, družite se i stvorite nove uspomene.

image

promo

FOTO: DAVOR ERGO
image

promo

FOTO: DAVOR ERGO
image

promo

FOTO: DAVOR ERGO
Linker
16. kolovoz 2022 12:21