OPTIMALNI REZULTATI VEĆ NAKON TRI MJESECA

Novi način njege kože sklone depigmentacijama

Jedinstvenost i autentičnost nešto je čemu svi u današnje vrijeme teže. Osobe čija je koža sklona depigmentacijama posjeduju te karakteristike upravo zbog svojeg specifičnog stanja. Gubitak boje na oštro ograničenim područjima dovodi do bijelih depigmentiranih mrlja koje se najčešće mogu zapaziti na području oko usta, očiju ili zglobova. Taj fenomen, poznat kao vitiligo, zahvaća samo 3% svjetske populacije, a budući da lijeka za njega nema, vrlo je važno koristiti pomno odabrane sastojke za dostojnu njegu te osjetljive i uistinu posebne kože.

Okidači depigmentacije

Pojavu bijelih mrlja na koži uzrokuje uništenje pigmentnih stanica, točnije melanocita, u epidermisu, najgornjem sloju kože. Unatoč intenzivnim znanstvenim istraživanjima, uzroci i mehanizmi uništenja melanocita nisu potpuno razjašnjeni. Jedna od mogućnosti jest depigmentacija kao posljedica genetskih čimbenika. S obzirom na to da se vitiligo smatra poligenetski uvjetovanom bolešću, nasljedni faktori igraju veliku ulogu.

U čak 30% svih osoba koje imaju vitiligo, uzrok je genetika.

Brojna istraživanja pokazala su da djeca roditelja sklonih depigmentacijama imaju veće šanse razviti taj kožni poremećaj tijekom života od one djece čiji roditelji nemaju tu sklonost. U pojedinim obiteljima vitiligo pogađa pojedince u čak tri ili četiri generacije zaredom. Također, genska uvjetovanost ovog stanja kože dodatno je učvršćena istraživanjima na jednojajčanim i dvojajčanim blizancima. Zanimljivo je kako kod jednojajčanih blizanaca vitiligo najčešće zahvaća obje osobe dok kod dvojajčanih to nije tako čest slučaj.

image
Shutterstock: prikaz vitiliga na koži

Osim genetike, okidači za pojavu depigmentacija mogu biti i stresni događaji. Sudjelovanje u prometnoj nesreći, patnja zbog izuzetnog straha, suočavanje sa smrću bliske osobe, proživljavanje rastave braka i sve slične pojave koje uzrokuju veliki emocionalni stres mogu biti pokretači pojave depigmentacija. Iako su duševni nemir i mentalno stanje osobe naoko nepovezani s narušavanjem cjelokupnog zdravlja organizma, oni uvelike djeluju na fizičko zdravlje čovjeka. Osim toga, generalni pad imunološkog sustava može biti inicijator vitiliga.

Također, zanimljivo je i to da iako osoba ima genetsku predispoziciju za vitiligo, do pojave tog kožnog poremećaja ne mora nužno doći. Ponekad je potrebna kombinacija genetike i stresa da bi se depigmentacija očitovala na koži.

Tipovi vitiliga

Vitiligo postoji u tri oblika. Lokalizirani vitiligo uzrokuje promjene ograničene na manja područja, univerzalni vitiligo zahvaća oko 80% kože, dok generalizirani vitiligo karakterizira simetričan raspored depigmentiranih promjena na obje strane tijela.

image
Shutterstock: prikaz vitiliga na koži

Kvalitetnim sastojcima do zdravlja kože

Oko tretiranja kože sklone vitiligu lome se koplja, no jedno je sigurno, informiranjem o prirodi sastojaka i njihovoj kombinatornoj djelotvornosti najbolje ćemo stati na kraj tvrdoglavim depigmentiranim mrljicama na koži. Novi adut na dermokozmetičkom tržištu, Eptaderm, nudi liniju za njegu depigmentirane kože u obliku EPTA VTLG bogate emulzije bazirane na vodi švicarskih ledenjaka i principu regulacije depigmentacije.

Emulzija EPTA VTLG pomaže pri revitalizaciji prirodnog pigmenta kože, a optimalne rezultate daje već unutar tri mjeseca pravilnog korištenja.

Ključni sastojak, Inoveol® EGCG, stabilnija je verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Vitamin C dolazi u obliku natrijeva askorbil fosfata te djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena dok DNAge® i popularni niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože. Također, ekstrakt kore magnolije služi kao antioksidans, a Sepitonic® umiruje. Zajedničkim djelovanjem ovih inovativnih sastojaka švicarske kvalitete, koža dobiva svog saveznika za njegu.

image
EPTA VTLG

Ova brzoupijajuća emulzija zbog svoje je bogate formule nova prilika za osobe s kožom sklonom depigmentacijama u Hrvatskoj. Osim što je nemasna, nema miris niti boju te je napravljena od prirodnih i dermatološki testiranih sastojaka, vrlo brzo prodire u kožu lica i tijela pružajući umirujući efekt.

Ako i vi sami muku mučite s depigmentacijama na koži ili poznajete nekoga tko ima kožu sklonu depigmentacijama kakve se javljaju i kod vitiliga, iskoristite blagdansko vrijeme za ovaj sjajan poklon. Osjetite zdravlje na vlastitoj koži uz Eptadermove proizvode.

Linker
06. travanj 2024 09:02