OMNi-BiOTiC® STRESS

Kako smanjiti stres u "novom normalnom"?

“Novo normalno” koje trenutno živimo, pravi je izazov. Ne samo zbog straha od zaraze koji nas prati posljednjih godinu dana, već i zbog prilagođavanja popratnim epidemiološkim mjerama za sveopću sigurnost. Kako to sve zaista utječe na nas?

“Novo normalno” koje trenutno živimo, pravi je izazov. Ne samo zbog straha od zaraze koji nas prati posljednjih godinu dana, već i zbog prilagođavanja popratnim epidemiološkim mjerama za sveopću sigurnost. Kako to sve zaista utječe na nas?

Pandemija s kojom smo suočeni pokazala nam je svoje pozitivne i negativne aspekte. Lockdown je donio brojne promjene u svakodnevnom životu, nužne za našu fizičku sigurnost i fizičko zdravlje, ali mnogi od nas se pribojavaju kakav će odraz pandemija imati na našu psihu.

Lockdown, rad od kuće, zatvaranje škola, ograničeno druženje s nama dragim ljudima, strah od zaraze i neizvjesnost pojedini su aspekti s kojima smo suočeni, a koji nam uzrokuju dodatan stres.

Stres može prouzročiti brojne fizičke i psihičke tegobe, od kojih su samo neki: neuravnotežena probava, upalni procesi, povećani umor, nervoza, mentalna iscrpljenost, nesanica, pad energije i koncentracije, čak i depresija. Kako si kod stresa možemo pomoći na jedan prirodan i blag način?

Odgovor na stres leži u zdravoj crijevnoj flori

U našem se tijelu nalazi 10 puta više mikrobnih stanica nego ljudskih, a najznačajniji su upravo oni mikroorganizmi u našim crijevima.

Upravo se u crijevima nalazi više od 80% imunosnih stanica – imunitet se nalazi u crijevima. Današnji način života i izloženost stresu donosi i porast psihičkih poremećaja, a studije su dokazale da se crijevna flora psihički bolesnih ljudi značajno razlikuje od zdravih ljudi.

image
OMNi-BiOTiC® STRESS

Možemo li utjecati na naš odgovor na stress?

Znanost je dokazala kako su naša crijeva i mozak usko povezani i čine posebnu vezu, zvanu crijevno-moždana os. Dobra crijevna barijera je izrazito bitna kod ‘’probavljanja’’ stresa. Ona utječe na stanje uma, kognitivne procese i osjetljivost na stres.

Kod stresa si možemo sami pomoći adekvatnom prehranom, fizičkom aktivnosti, boravkom u prirodi, nalaskom vlastite anti-stres terapije, koja bi trebala podrazumijevati i unos sinbiotika za stres.

OMNi-BiOTiC® STRESS - ne hranite se stresom već dobrim bakterijama

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. "dobre" bakterije) koji primijenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina. Sinbiotici su oni probiotički pripravci koji uz dobre bakterije, dodatno sadrže i prebiotike (hranu za dobre bakterije). Psihobiotici su skupina probiotika koja utječe pozitivno na našu psihu.

OMNi-BiOTiC® STRESS štiti stanice od oksidativnog stresa, pridonosi normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnom metabolizmu, stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i normalnoj funkciji imunosnog sustava. OMNi-BiOTiC® STRESS je sinbiotik koji iza sebe ima znanstvene studije koje potvrđuju njegovo pozitivno djelovanje i na psihološke funkcije.

image
OMNi-BiOTiC® STRESS

Zadnje istraživanje koje je napravljeno u Hrvatskoj na 565 ispitanika, pokazalo je kako primjena sinbiotika OMNi-BiOTiC® STRESS ima pozitivan utjecaj na probavne tegobe kod 83% ispitanika, a velika poboljšanja pokazuje kod umora, energije, nervoze, mentalne iscrpljenosti i spavanja.

Današnji tempo života, kao i stanja koja ne možemo promijeniti, poput pandemije Covid-19 će i dalje biti tu, ali možemo utjecati na naše stanje iznutra i pomoći si kod odgovora na stres. Idealan odabir pri tome je OMNi-BiOTiC® STRESS.

image
OMNi-BiOTiC® STRESS

Više o proizvodima Instituta Allergosan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Linker
27. travanj 2024 21:40