Getty Images/iStockphoto
BIPA BACKSTAGE

Kako brzo i pravilno očistiti make up kistove?

Kistovi su neizostavni makeup alat pomoću kojeg kreiramo nezaboravne makeup lookove, no najveći naglasak ipak treba staviti na održavanje higijene pribora s kojim nanosimo makeup.

Pravilnom brigom o kistovima produžuje se njihov životni vijek te se smanjuje mogućnost nastanka infekcija i upalnih procesa na licu uzrokovanih nečistoćama s kistova.

Kako bi vaše lice ne bi bilo izloženo nečistoćama, čišćenje kistova potrebno je uvesti kao tjedni beauty ritual. S tom rutinom uvelike ćete produžiti i sam vijek trajanja kistova jer se ostavljanjem šminke na make up alatima trajno oštećuju vlakna.

Danas se na tržištu nudi šarolik izbor proizvoda i pomagala za pranje i čišćenje makeup alata, a pročitajte naše favorite i posluštajte par savjeta kako pravilno i brzo očistiti make up kistove.

OPERI KISTOVE

Ako ne želite trošiti novac na profesionalne tekućine za čišćenje kistova, običan tekući ili tvrdi sapun, pa čak i gel za umivanje lica savršeno će poslužiti i odraditi posao. Vrh kista dobro namočite pod mlazom tople vode, na dlan istisnite par kapi sredstva za čišćenje i lagano umasirajte u kist.

KORISTI POMAGALA ZA ČIŠĆENJE

Kao savršeno pomagalo pri pranju, predlažemo korištenje posebno dizajniranih silikonskih podloga koje će zbog svoje reljefne površine izvući sve nečistoće koje su se nataložile na kistovima.

PAZI GDJE MOČIŠ KIST

Prilikom pranja kistova izbjegavaj spoj drške kista direktno izlagati mlazu vode jer će s vremenom ljepilo popustiti i kist će se odvojiti. Višak vode ukloni brisanjem o papirnatu maramicu i kistove stavi sušiti u horizontalni položaj kako bi se izbjeglo nakupljanje vode u dlačicama.

KORISTI SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU KISTOVA

Između tjednog pranja kistova poslužite se praktičnim čistačima u spreju koji su brzo i jednostavno rješenje za dnevno održavanje higijene. Redovitom brigom vaša koža i kistovi će vam biti zahvalni.

Video možete pogledati i na Backstage IG kanalu.

Linker
23. travanj 2024 16:56