OLIVAL Sun Mineral KIDS

Dječja i osjetljiva koža zahtijevaju posebnu zaštitu od sunca - pronašli smo savršenu

Stižu nam sve topliji dani, a izlaganje izravnom suncu najbolje je izbjegavati.

Ovo pravilo posebice vrijedi za djecu i sve s osjetljivom kožom, ali na naše najmlađe ipak treba posebno pripaziti. Kada je riječ o bebama koje su mlađe od šest mjeseci, treba ih zaštiti što više jer je njihova koža iznimno osjetljiva te puno lakše može doći do opekotina. Obavezno ih zaštite šeširićem, sunčanim naočalama i kremom s visokim zaštitnim faktorom, a na sebi neka imaju laganu i prozračnu odjeću.

Side View Of A Little Girl Building Sand Castle With Plastic Bucket On Beach
Getty Images/iStockphoto

Preporuka stručnjaka je da se djeca do treće godine života ne izlažu direktnom djelovanju UV zraka, ali ona starija mogu itekako uživati u plažama, kupanju i brčkanju u plićaku. Naravno, nikako nemojte zaboraviti na kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, a upravo je takvu liniju pripremio vodeći hrvatski proizvođač prirodne kozmetike Olival.

Sun Mineral KIDS proizvodi za zaštitu od sunca s hrvatskim potpisom, temelje se na prirodnim mineralnim filtrima koji ostaju na površini kože i reflektiraju UV zračenje, pružajući fizičku zaštitu. Iznimno je bitno naglasiti kako ne sadrže dodane boje i mirise, hipoalergeni su i vodootporni te pogodni za korištenje kod djece iznad dvije godine starosti, tinejdžera i općenito osjetljive kože sklone iritacijama.

Sun Mineral KIDS proizvodi sadrže njegujuću formulu koja je bogata prirodnim sastojcima kao što su skvalan i ulja badema, masline te kakaovog maslaca koji sprječavaju isušivanje i dubinski hrane kožu. Sun Mineral KIDS krema za lice SPF 50 te mlijeka za sunčanje SPF 30 i 50 lako se razmazuju, brzo upijaju i ne ostavljaju bijeli, mastan trag tako da nema straha od zamrljane odjeće i neugodnog filma koji ostaje na koži.

Uz adekvatnu njegu Sun Mineral KIDS proizvodima za zaštitu od sunca, savjetujemo da ne izlažete djecu, ali ni sebe suncu između 10 i 16 sati. Poznato je kako su UV zračenja najjača upravo u tom periodu dana, stoga otiđite na plažu otići u ranijim jutarnjim te kasnijim poslijepodnevnim satima.

Uz proizvode za zaštitu od sunca svakako treba koristiti šešir i sunčane naočale kako bi zaštitili oči, a to pravilo jednako vrijedi za najmlađe kao i za odrasle. Stoga, pripremite zaštitni faktor, šešir i sunčane i opušteno uživajte u svim ljetnim radostima koje nam stižu.

happy family father, mother and children backs on the beach at sea
Getty Images/iStockphoto

Cijene proizvoda Olival Sun Mineral Kids su: krema za lice SPF 50, 49,90 kn, mlijeko za sunčanje SPF 30, 99,90 kn, mlijeko za sunčanje SPF 50, 119,90 kn. Dostupni su i na www.olival.hr

Linker
20. travanj 2024 05:31