Getty Images
Top 10 komada

Vrijeme je za veste: Pošaljite poruku puloverom!

Logomanija je zavladala svijetom mode ove jeseni, a one koje ne vole nositi natpise brendova, mogu birati između brojnih zabavnih natpisa koji krase pletene komade iz high street i dizajnerske ponude.

Dok na red ne dođu ružni božićni puloveri, tmurne jesenske dane možete razveseliti onima koje krase šaljivi natpisi. A možete pokazati i svoj stav, pa se jasno i glasno - izvezenom porukom na puloveru - deklarirati feministkinjom, ali i otkriti romantičnu stranu ljubavnim natpisima. Sve je počelo kad je na reviji modne kuće Dior dizajnerica Maria Grazia Chiuri poslala svoje manekenke u bijelim majicama s parolama koje slave žene, a povratak devedesetih godina prošlog stoljeća u svijet mode sa sobom je donio i trend logomanije.

STOCKHOLM, SWEDEN - AUGUST 30: Janka Polliani wearing black Balenciaga sweater, Loewe bag, checked skirt outside Whyred on August 30, 2017 in Stockholm, Sweden. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Natpisi rezervirani za trenirke i sportske majice, ubrzo su prešli i na konkretnije komade, poput vunenog pulovera modnog brenda Balenciaga, a nijedna fashionistica nije ostala imuna na pisanu riječ. Talijanska kreatorica Alberta Ferretti je, pak, svoje komade od mješavine vune i kašmira u duginim bojama ukrasila natpisima dana u tjednu. U pariškom studiju Maison Labiche čak se mogu kreirati vlastiti natpisi - bira se boja konca i riječi koje će biti izvezene. Na dane kada vam se ne da pričati, recite što želite - puloverom! U nastavku pogledajte 10 odabranih pletenih komada.

netaporter.com
Love Stories (150 eur, Net-a-porter)

zara.com
Zara (229,90 kn)

hm.com
H&M (19,99 eur)

farfetch.com
Alberta Ferretti (440 eur, Farfetch)

mango.com
Mango (129,90 kn)

mango.com
Mango (299,90 kn)

netaporter.com
Lingua Franca (400 eur, Net-a-Porter)

bershka.com
Bershka (199,90 kn)

zara.com
Zara (199,90 kn)

maisonlabiche.com
Maison Labiche (130 eur)

Linker
19. travanj 2024 09:31