Getty Images
jesenski klasik

Vrijeme je za novi kaput: Iz velike ponude izdvojili smo top 20 modela

Iako je izbor kaputa u ponudi trgovina zaista bogat, onaj pravi za sebe nije lako izabrati pa količina dostupnih ne olakšava potragu. Ipak je riječ o komadu koji nas služi nekoliko sezona i grije u narednim mjesecima. One ukrašene uzorcima i modele od umjetnog krzna sada smo ostavili po strani i istražili ponudu jednobojnih kaputa od vune.

Ako ciljate na klasiku kada je vuneni kaput u pitanju, nećete pogriješiti s kaputom u boji devine dlake koji je dio stalne postave svih modnih trgovina, a modeli se razlikuju tek u detaljima - dužini, ukrasnim gumbima ili načinu kopčanja, odnosno vezanja. Uz neutralnu boju devine dlake, crni kaputi ih prate u stopu kada pričamo o bezvremenskim komadima.

Minimalistice će se brzo odlučiti za jedan od ova dva modela, a one koje žele unijeti malo raznolikosti i osvježenja u ormar, mogu birati različite modele i boje, od prigodnih za jesen zagasitih boja do pastelnih ili jarkih uz koje ćete se istaknuti u masi. Ove sezone zapazili smo veliki izbor kaputa u ružičastim bojama, od baby pink nijanse do jarke boje fuksije. Kod kaputa u boji problem može stvarati kombiniranje s ostatkom garderobe i modnih dodataka, pa ako igrate na sigurno, nijanse poput sive, bež ili crne uklopit će se u svaki stajling.

Niti ove godine se skidamo iz oversize modela - nose se "broj veće" hlače, sakoi pa tako i kaputi, no ako ste sitnije građe pripazite s ovim modelima kako se ne biste "izgubili" u njima. Bolji izbor za sitnu građu su kaputi muškog kroja, s blago naglašenim ramenima i ravnog kroja. Remen u struku lijepo će istaknuti žensku figuru, a upečatljivi pojas učinit će svaki model zanimljivijim.

Linker
19. travanj 2024 05:19