Profimedia, AFP
Obožavat ćete ga i vi

Vratio nam se kultni trend iz šezdesetih: Ovo su čizme koje morate imati u ormaru

Film 'Once Upon A Time In Hollywood' vratio nam je brojne trendove iz šezdesetih, ali među omiljenima je jedan koji su trendseterice brzo prigrlile, a odličan je odabir za prijelazno razdoblje.

Prijelazno razdoblje s ljeta na jesen donosi prave modne izazove koje je najbolje riješiti kombiniranjem toplijih komada s onim ljetnima. Kada su temperature ujutro niske, a kroz dan prelaze 20 stupnjeva sve je dopušteno pa na ulicama možemo vidjeti pravo šarenilo stilova. Ipak, jedan se ističe na ulicama svjetskih metropola. Naime, Tarantinov film "Once Upon A Time In Hollywood", koji je osvojio publiku ovog ljeta, vratio je u fokus i neke ključne komade iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Jedan od najupečatljivijih, i za to razdoblje najtipičnijih lookova, bio je jedan od onih koje je Margot Robbie nosila u ulozi Sharon Tate.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
2019
de Quentin Tarantino
Margot Robbie.
1960's; Sharon Tate; 
COLLECTION CHRISTOPHEL © Andrew Cooper - Sony Pictures Entertainment - Heyday Films - Visiona Romantica, Image: 462055608, License: Rights-managed, Restrictions: Restricted to editorial use related to the film or the individuals involved (producers, directors, authors, actors, etc.)
The rights of publicity of any person depicted in the photos are not granted
Mandatory credit of the film company and photographer, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Profimedia, AFP

Jednostavna crna dolčevita u kombinaciji s mini suknjom i čizmama koje sežu do pola lista bit će pravi hit ove sezone. Model čizama koji je već dugo u sjeni gležnjača i čizama iznad koljena ponovno se vraća pa ih nije problem naći u trgovinama, a minice, pak, nikad ne izlaze iz trenda već se samo mijenja način na koji ih se nosi.

Mini suknja uvijek je bila i ostat će ultimativni modni komad za mnoge prilike, a posebno dobro izgleda ako se kombinira sa "zatvorenijim" gornjim dijelom i čizmama. Pravilo kojeg su se trendseterice ranije držale - što kraća minica, to više čizme - više ne vrijedi pa sada uz minicu tragamo za modelima koji su između gležnjača i čizmi do koljena. Imamo nekoliko prijedloga kojima ćete povratnički trend iz šezdesetih s lakoćom svladati.

Zara
Suknja od tvida 229,90; Kožne čizme 699,90 kuna, Zara

Mini traper suknja s cirkonima, 159,90 kuna; Čizme s uzorkom zmije, 329,90 kuna Mango

Kožna mini suknja, 139,90 kuna; Čizme od brušene kože, 699,90 kuna Stradivarius

Mini suknja s pojasom, 169,90 kuna; Kaubojske čizme 599,90 kuna Bershka

Linker
25. travanj 2024 19:27