Getty Images for Ermanno Scervin
Bez njega nikamo

Vraća se još jedan modni dodatak: Dosadnim kombinacijama daje 'ono nešto', potražili smo najbolje komade

Uvijek nam je u ormaru i u ponudi trgovina, ali vječito ostaje u sjeni torbica, cipela, nakita i ostalih modnih dodataka. Dakako, riječ je o remenu koji se u širokoj izvedbi ponovno penje na modni tron.

Uvijek nam je u ormaru i u ponudi trgovina, ali vječito ostaje u sjeni torbica, cipela, nakita i ostalih modnih dodataka. Dakako, riječ je o remenu koji se u širokoj izvedbi ponovno penje na modni tron.

Jedan od modnih dodataka koji je uvijek u sjeni nakita i torbica, a potpuno nepravedno, jest remen koji može upotpuniti svaku odjevnu kombinaciju, istaknuti našu liniju i "razbiti" ponekad dosadne outfite. Bezvremenski je, nosi se na svakodnevnoj bazi i uvijek je u ponudama brendova. No, ove godine vraća se model iz ranih 2000-ih.

Riječ je o širokom remenu kojeg su fashionistice nosile najčešće na obične majice i tank topove, što je tada izgledalo nevjerojatno trendi i cool.Paris Hilton ga je nosila na svakodnevnoj bazi uz traperice ili prugaste haljine, Ashley Tisdale obožavala je kožnate verzije, a nije mu mogla odoljeti niti Kim Kardashian.

Paris Hilton (wearing Chanel necklace and earrings) at in-store appearance for Paris Hilton
Jeremy Montemagni / Everett / Profimedia
Paris Hilton

ASHLEY TISDALE @ the premiere of 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' held @ Disnelyand., Image: 18499695, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Chris DELMAS / Visual / Profimedia
Chris DELMAS / Visual / Profimedia
Ashley Tisdale

Kako moda cirkulira, široko remenje ponovno se nametnulo kao važan asesoar u stajlinzima, a dizajneri su ga već i prošle godine uključili u svoje kolekcije. Modna kuća Dior ga je zamislila na karirane košulje, kardigane pa čak i suknje, J.W. Anderson mu je dodao kristaliće, a Oscar de la Renta na haljine od perja.

Christian Dior
Paris Fashion Week Autumn Winter 2019, RTW Fall 2019 fashion show
Paris, France, March 2019, Image: 418734925, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia
Dior
Model walks on the runway during the Oscar de La Renta Ready To Wear Fashion Show at New York Fashion Week Women F/W 19 in New York,? NY on February 12, 2?019. (P?hoto by Jonas Gustavsson/Sipa USA), Image: 413682319, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia
Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia
Oscar de la Renta
JW Anderson
Spring Summer 2020 Runway‎ fashion show
London Fashion Week,  England, UK in September 2019., Image: 471469008, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia
JW Anderson

Još jedna varijacija širokog remena koji je osvojio ulice modnih metropola je takozvani "obi" remen. Riječ je o vrlo širokom remenu koji vuče tradiciju iz tradicionalnog istočnjačkog odijevanja, odnosno koristio se kako bi se zavezao kimono. Moderne verzije obija dolaze u obliku prave i umjetne kože, kao što ga je prestavio španjolski brend Loewe.

Iako se čini jednostavan za kombiniranje, široki remen može potpuno preuzeti outfit što onda ne izgleda baš estetski privlačno. Nikada, ama baš nikada, ne bi smio ići previsoko jer onda dira grudi pa može izgledati nespretno. Nadalje, nosite li remen na haljinu, nemojte ga prekriti dugačkim sakoom ili jaknom jer onda gubi svoju svrhu. Umjesto toga, odaberite kraću jaknicu. I na kraju, ne stežite ga prejako. Osim što će vam biti neudobno, mogao bi istaknuti neke dijelove tijela koje ne želite.

Linker
26. travanj 2024 21:52