Getty Images
od 200 do 600 kuna

Veliki povratak uzorka kojeg su obožavale naše mame!

Priziva lijepa sjećanja, ima bogatu povijest, lako se kombinira s raznim bojama i uzorcima, a može se uklopiti u doslovno sve modne stilove. Dame i gospodo, na scenu se vraća obožavani karirani uzorak u punoj raskoši!

Uzorak u kojem se križaju horizontalne i vertikalne pruge ima bezbroj izvedbi, a u modi je doslovno već stoljećima.

Tartan je jedan od legendarnih simbola Škotske, koji se svijetom proširio u raznim varijantama i postao omiljen zbog svoje raznolikosti. U katoličkim školama prihvatili su ga kao dio školske uniforme, punkeri su ga sedamdesetih godina nosili kao simbol bunta, a slavni modni dizajneri svakih nekoliko sezona ponovno ga vraćaju na modne piste, na oduševljenje brojnih poklonika.

SYDNEY, AUSTRALIA - MAY 15:  Brooke Portogallo wearing Viktoria and Woods top and Zara Pants during Mercedes-Benz Fashion Week Resort 19 Collections at Carriageworks on May 15, 2018 in Sydney, Australia.  (Photo by Caroline McCredie/Getty Images)
Getty Images

Jedan od najpopularnijih outfita iz pop kulture, vezanih uz karirani materijal, je žuti komplet iz kultnog filma 'Clueless', u kojem je Alicia Silverstone u ulozi mlade ljepotice Cher vladala školskim hodnicima.

Zara, Stradivarius

Svi ljubitelji ovog uzorka ponovno će doći na svoje ove jeseni, kad će uz životinjske printeve policama dućana zavladati raskošni materijali na kojima će se pruge veselo poigravati i stvarati dezene koje su obožavale naše mame, i njihove mame.

Sako i karirane hlače uvijek su dobra investicija, a žene razigranog modnog duha mogle bi se odvažiti na neobične bluze ili minice uzorka s nostalgičnim prizvukom.

Žuti blejzer, Stradivarius, 199,90 kuna

Stradivarius

Žuta suknja A kroja, Stradivarius, 119,90 kuna

Stradivarius

Shopper torba kariranog uzorka, Zara, 449,90 kuna

Zara

Blejzer s pojasom na vezanje, H&M, 39,99 eura

H&M

Plavo-zelena suknja A-kroja, Stradivarius, 119,90 kuna

Stradivarius

Midi narančasta suknja, Zara, 299,90 kuna

Zara

Salonke s tankom potpeticom, Bershka, 199,90 kuna

Bershka

Crvene karirane hlače, Stradivarius, 139,90 kuna

Stradivarius

Karirana košulja, Zara, 299,90 kuna

Zara

Plave hlače, Bershka, 149,90 kuna

Bershka

Karirana bluza s mašnom, Zara, 229,90 kuna

Zara

Crveni blejzer, Zara, 599,90 kuna

Zara

Linker
16. svibanj 2022 15:42