Nostalgija na kvadrat

Uzorak koji osvaja svijet! Hit je ljetne poslovne garderobe, ali i nezaboravnog provoda na obali

Od pamučne haljine omiljenog retro otiska sašiveni su mladenački odjevni predmeti čija opuštena elegancija odgovara svim prigodama.

Premda mnogi vjeruju da se, zbog cijepljenja, pandemiji nazire kraj, opuštenosti u stilu odijevanja još nije odzvonilo. Udobni materijali i komotni krojevi dominiraju i dalje, posebno u ljetnim kolekcijama kad se treba boriti i protiv visokih temperatura.

image
Trendi badić s kraja 50-ih.
PROFIMEDIA

Pamučni materijali izuzetno su ugodni na ljetnim vrućinama, a kad im se pridoda uzorak malih, dvobojnih kvadratića, dobivaju se mladenački komadi čija opuštena elegancija odgovara različitim prigodama.

U poslovnoj garderobi istaknuto mjesto pripada kostimu s uzorkom gingham (prema engleskoj riječi izvedenoj od malajske Genggang), odnosno vichy (prema istoimenoj francuskoj pokrajini): to može biti suknja sa sakoom kakve su predstavile kuće Genny i Rodarte, ali i “kockasto” odijelo s predimenzioniranim sakoom i bermudama.

image
Balmain kockasti
BALMAIN

Moderne boje su sve pastelne nijanse - blijedozelena, ružičasta, plava i boja jorgovana. Uz njih se kombiniraju elegantne natikače i sandale fluorescentne te bež boje.

Drugi važan komad vichy uzorka je široka midi haljina A-kroja, crvene, tamnoplave i crne boje kvadratića, ili pak neke pastelne nijanse. Takva se haljina, uz elegantne cipele i komad atraktivnog nakita, može odjenuti i za svečane prilike, pa čak i vjenčanje.

image
Sako od poliestera 299,90 kn H&M.
H&M
image
Torba od umjetne kože 99,90 kn PULL&BEAR.
PULL&BEAR
image
Haljina od pamuka i poliestera 119,90 kn SINSAY.
SINSAY

Više prijedloga iz popularnih trgovina pronađite u novom broju Glorije IN! Uz novi broj darujemo vam 40 kupona za kupnju s dodatnim 30 posto popusta u Designer Outlet Croatia.

image
gloria produkcija
Linker
16. travanj 2024 17:23