U znaku tulumarenja

Tjedan mode u New Yorku najavio pet mikro trendova koje ćemo obožavati

Na prestižnim modnim pistama može se primijetiti koliko nam je nedostajala večernja odjeća, a dizajneri najavljuju veliki povratak party komada.

Nakon onoga u Parizu i Kopenhagenu, iza nas je i Tjedan mode u New Yorku na kojemu su prezentirane kreacije vrhunskih svjetskih dizajnera za jesen i zimu 2022. godine. Na posljednjem modnom tjednu mogli su se uočiti i neki zajednički nazivnici među dizajnerima koji najavljuju vodeće trendove ili barem inspiracije za nadolazeću sezonu, a u nastavku donosimo neke od onih koji će zasigurno biti prisutni na modnoj sceni.

  • Bralette

Iako je prije svega nekoliko godina predstavljao komad donjeg rublja, bralette je u posljednje vrijeme postao neizostavan modni dodatak, barem što se tiče svjetskih dizajnera. Isticanje crnog bralette grudnjaka obožavaju brendovi Khaite, Rose Assoulin, Jonathan Simkhai i Coach, koji su na svojim posljednjim revijama pokazali kako on može odlično funkcionirati kao top koji se može nositi ispod košulje, jakne ili sakoa.

image

Brend Khaite zna kako kombinirati popularni bralette.

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA
  • Top bez naramenica

Top bez naramenica je poznat i kao idealan odabir za izlazak, a kako se doba izolacije polako približava svome kraju, u modu se vraćaju i trendovi za noćne izlaske. Ovakav top u svoju su kolekciju uključili brendovi Tibi, Staud i Proenza Schouler, a odlično funkcionira u brojnim kombinacijama - može ga se nositi uz traperice, midi suknje ili kao dio kompleta.

image

Proenza Schouler oduševila je novom kolekcijom, posebno ovim khaki topom.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
  • Heklano

Čini se kako će i ručni rad ponovno postati trendi. Naime, dizajneri iza brendova Ulla Johnson, Partow, Gabriela Hearst i Altuzarra odabrali su heklane haljine, komplete i jakne kao ključne komade svoje kolekcije. Njihovi krojevi i kombinacije boja mogli bi postati glavni trend jeseni.

image

Heklani kompleti zaštitni su znak nove kolekcije Gabriele Hearst.

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA
  • Šljokice

Čini se kako se moda u posljednje vrijeme najviše vrti oko party odjeće koja nam je toliko nedostajala. Mnogi su spremni za povratak na plesne podije u kojima će se istaknuti, naravno, šljokicama. Ipak, brendovi s newyorške modne piste Proenza Schouler, Khaite, Michael Kors i LaQuan Smith svojim kreacijama pokazuju kako se šljokice mogu kombinirati sa svime, ali i da mogu biti idealan izbor za dnevne kombinacije.

image

Brend LaQuan Smith na pistu je donio pravu renesansu šljokica.

MEERA FOX 2022/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Čitajte i: Tjedan mode u New Yorku prvi put ‘ispod radara‘: Dizajneri najavili trendove za nadolazeće ‘ledeno doba‘

  • Prozirno i seksi

Inspiraciju za večernje outfite nude i dizajneri koji će nas u jesen uvesti u pomalo gotičkom, mračnom stilu. Prozirne haljine s detaljima koje puno toga pokazuju prilično su odvažne i seksi, a brendovi Jonathan Simkhai, LaQuan Smith, Interior i Dion Lee nude odlične primjere.

image

Kreacija brenda Dion Lee oduševit će sve ljubiteljice gotičkog stila.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 09:20