LJETNI HIT

Sun bob je hit: Ova frizura uvijek će izgledati odlično uz minimalno posla

Kada je u pitanju gusta kosa, odabir savršenog boba može potrajati, a mi smo vam odlučili suziti izbor odabirom najboljih!

Ovo ljeto nam donosi što kraće frizure i skraćene vrhove koji se šišaju u više slojeva. Iako je kraću kosu gotovo uvijek lakše održavati nego dugu, posebno tijekom visokih temperatura, ako dužu kosu ošišate na pravilan način olakšat ćete sami sebi posao. Ljeti svakako vrijedi pravilo 'manje je više', pa čak i ako previše skratite vrhove ljeti, nemate razloga žaliti.

Kada je u pitanju gusta kosa, odabir savršenog boba zahtjeva dosta vremena, a mi smo vam iz tog razloga izdvojili nekoliko frizura koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija. Donosimo četiri bob frizure koje ne zahtijevaju komplicirano održavanje, a možda je napokon vrijeme da se odvažite i dočekate ljeto s potpunom novim cool imidžom! Zašto ne?

Pogledajte u nastavku što smo vam pripremili!

Sun bob

Bob je pravi izazov za svakoga tko ima gustu, posebice kovrčavu kosu, pa je bitno da se slojevi ošišaju na pravi način. Vjerovali ili ne iz Amerike se proširio ljetni hit pod nazivom ''sun bob'', a ova frizura specifična je upravo za osobe koje imaju blago valovitu ili kovrčavu kosu.

"Kovrčava kosa ima prirodnu sposobnost da prkosi gravitaciji, a šišanje kose na slojeve stvorit će više volumena", objašnjava frizerka LaBella za The Zoe Report. Samo najhrabriji odlučuju se za ovu frizuru, pa zašto ne bi onda i vi? Potrebno vam je samo malo volje i hrabrosti!

Bob s rubovima koji liče na zavjese

Ako razmišljate o šišanju svoje guste kose, za vas su najbolji isprekidani slojevi u kombinaciji s boemskim resama zavjesa.

Ultra ošišani bob

“Ultra ošišani bob je bezvremenska frizura i tako je šik”, kaže frizerka Macedo, koja napominje da ovaj stil najbolje stoji na klijenticama s nevjerojatno gustom kosom.

''Možete skratiti stražnju stranu kako bi postigli što veću gustoću. Jednom kada se taj dio skrati, ovaj bob je vrlo lagan za nositi i lako se održava'', dodaje ona. S ovom modernom frizurom ćete se osjećati kao supermodel iz 90-ih.

Dugi slojevi

Ako se odlučite za bob s dugim slojevima ova frizura će također biti vrlo laka za održavanje. Ovakav bob funkcionira s bilo kojim prirodnim valom, tako da kosu možete slobodno osušiti na zraku. Dugi slojevi su odličan izbor ako imate jako ravnu kosu budući da uokviruju lice te naglašavaju strukturu i mekoću.

Kovrčavi bob

Ako ste mislili da je nemoguće nositi bob frizuru s kovrčama, prevarili ste se! Ovakav bob daje ženama umjetnički nonšalantan izgled i ne usudi se svatko za ovu frizuru. Jednom kad se odlučite za kovrčavi bob bitno je da kosu njegujete kremama, maskama i preparatima za njegu.

Linker
24. travanj 2024 11:46