Zvonimir Ferina
A još i miriše...

Rado ćemo ga nositi oko vrata jer ovaj poseban komad nakita šalje snažnu poruku

Lykke La Mariposa je mirisni medaljon i promiče svijest o svakodnevnoj potrebi borbe protiv nasilja nad ženama.

La Mariposa u prijevodu sa španjolskog znači leptir. I upravo taj motiv krasi novi i jedinstveni u svijetu Lykke La Mariposa mirisni medaljon koji je izrađen sa svrhom promicanja svijesti o borbi protiv nasilja nad ženama.

Motiv leptira sa siluetom ženskog lica ilustrirala je poznata ilustratorica Maja Tomljanović.

Leptir ima posebno značenje, povezuje se sa ljepotom i nježnošću, a ujedno je i simbol sreće i unutarnjih promjena. Silueta žene na Lykke mirisnom medaljonu koja se otkriva iza krila leptira simbolizira snažnu, hrabru i odvažnu ženu koja je spremna na promjene.

Zvonimir Ferina
Lykke mirisni medaljoni izrađeni su od kirurškog čelika i pozlaćeni s 18 karatnom pozlatom, hipoalergeni su i antikorozivni. Dolaze u 3 boje, zlatna, rozo zlatna i srebrna. Svaki Lykke medaljon se može personalizirati s gravurom na poleđini medaljona.

Što se krije iza leptira

Iza motiva leptira krije se posebna priča koja svoje korijene vuče iz Dominikanske Republike 1960-ih godina. Sestre Mirabel, odvažne i neustrašive feminističke ikone Latinske Amerike o kojima su napisane knjige i opjevane pjesme bile su aktivistice skupine "Leptiri" (Las Mariposas), otkud su i dobile nadimak "Leptirice". Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga u spomen na dan smrti sestara Mirabal koje su svoju borbu za demokraciju i jednakost platile životom.

Nasilje je uvijek oko nas: jedna od tri žene u svjetu žrtva je nasilja.

Čak 60% žena doživjelo je neki od oblika nasilja tijekom života, bilo u vlastitom domu, na radnom mjestu ili pri hodanju ulicom. Tijekom izolacije zbog covid-19 virusa dogodila se i još gora situacija jer žene su se morale potpuno same snalaziti u borbi s nasilnikom unutar vlastitih zidova. Avon je upravo svjestan ovog trenutka, uz redovnu #SpeakOut podršku za borbu protiv nasilja, pokrenuo i #IsolatedNotAlone kampanju s konkretnom donacijom od 1 milijun dolara.

Zvonimir Ferina
Svaki Lykke medaljon se može personalizirati s gravurom na poleđini medaljona.

Vlasnica i kreativan pokretač Lykke nakita Darija Kovačević i sama je pratila kampanju i odlučila da i ona želi biti dio ove priče: "Nasilje u obitelji je problem o kojem se nerado govori, a važno je nešto konkretno činiti. Za žrtve je bitno da ljudi iz njihova najbližeg okruženja reagiraju, najgore je ne poduzeti ništa i pustiti da se nasilje i dalje događa. U želji da pružim podršku onima koji se nalaze u takvoj situaciji obratila sam se Avonu koji je poznat po svojoj dugogodišnjoj i stalnoj borbi protiv nasilja nad ženama, kako bi zajednički progovorili protiv nasilja i konkretnom donacijom pomogli na pravom mjestu. Lykke La Mariposa mirisni medaljon svaka žena može s ponosom nositi oko vrata: jer cijeli neto iznos od prodaje donirat ćemo Udruzi za zaštitu obitelji U.Z.O.R. iz Rijeke."

Zvonimir Ferina

Lykke La Mariposa mirisni medaljon je za snažne i hrabre žene, za ženu koja je dovoljno odvažna da, ne samo nosi svoj omiljeni komad nakita svaki dan, nego ga i živi u potpunosti. I naš model Nika Turković mlada je žena koja hrabro i odvažno gradi karijeru pjevačice. Uvijek je spremna i pomoći pa je tako i ovaj photosession odradila uz poklanjanje svog vremena i potpunu podršku borbi protiv nasilja, baš kao i cijela profesionalna ekipa iza scene, kojoj i ovim putem zahvaljujemo.

Budite ponosne i hrabre: i same budite budne, ne okrećite glavu i progovorite kad je potrebno.

ČITAJTE I:

Anja Jelavić izrađuje unikatni nakit u koji će se zaljubiti minimalistice: Otkrila nam je sve o Tiffany tehnici kojom nastaju

More kao vječna inspiracija: Osim u kosi, valovi su hit motiv i novih kolekcija poznatih dizajnera

Okusi i strasti od Fabergea do Zare: Slasni komadi nakita u koje ćete se zaljubiti na prvu

Drzak, moćan, seksi: Uzorak koji nikada nije izgledao bolje, a poznate dame nose ga besprijekorno

Linker
03. srpanj 2022 03:20