vadimo čupavi as iz rukava

Pravu jesen dočekale smo spremne: Protiv hladnoće se borimo u kratkim kaputima i jaknama od umjetnog krzna

Trend teddy bear kaputa ne ide nikuda - aktualan je i ove godine, baš kao i klasični kaputi ili puf prošivene jakne za kojima posežemo svake godine. U stalnu postavu tako su se smjestili i čupavi teddy kaputi, a ove godine osobito volimo one kratke u obliku jaknice, s uzorcima i bojama...

Prošle zime niste se mogli prošetati ulicom, a da niste opazili barem jedan teddy bear dugi kaput. Slična situacija predviđa se i za ovu sezonu jer su se čupavi kaputi od umjetnog krzna smjestili po popularnosti bok uz klasični kaput boje devine dlake ili jesenski baloner.

Od klasičnog teddy bear kaputa u smeđoj boji, modne kuće napravile su iskorak i dale si mašti na volju - čupavi kaputi nose se u raznim bojama i uzorcima, no najomiljeniji kod svih zaljubljenica u modu upravo su oni s popularnim životinjskim uzorkom. Ono što bi se nekada smatralo neukusnim, danas je stajliš, pa je čupavi kaput leopard uzorka najpoželjniji komad koji nam pomaže u borbi protiv hladnog vremena i usput zrači estetikom 70-ih godina prošlog stoljeća koje su vidljive u svim novim kolekcijama, ne samo dizajnerskim već i high street trgovina.

Osim dugih kaputa koji se nose kada temperature padnu u debeli minus, u ovom prijelaznom dobu vladaju jakne i kratki kaputi od umjetnog krzna. Kako se modna industrija posljendjih godina okrenula ekološkoj održivosti i borbi za prava životinja, nosi se umjetno krzno, jednako mekano i toplo kao i pravo, a cijenom puno povoljnije i etički prihvatljivije. Mnoge modne kuće odrekle su se pravog krzna, poput Versacea, Michael Korsa, Guccija i ostalih velikih imena, što je hvalevrijedan trend.

S kapuljačom za opušteniji look ili s kragnom za elegantni stajling, čupave kapute nije teško pronaći, a mnogi dolaze uz šarmantne ukrase poput dugmića, oversized kroja ili pak neodoljive pastelne boje kao što je plava. za odvažne tu su jarke boje, gotovo neonske, a leopard ili kravlji uzorak na čupavim jaknama nikada nije bio popularniji. Imamo 15 modela u koje se možete ogrnuti ove sezone!

Linker
25. travanj 2024 00:05