Getty Images
toplo pletivo+mini suknja

Povratak u devedesete: Mini suknje u omiljenom uzorku vraćaju se na modnu scenu

Prošlo je gotovo 30 godina od tinejdžerskog filma koji je s godinama stekao status kultnog filma. Modnu inspiraciju i dalje vučemo iz ovog desetljeća, osobito ove sezone kada se 90-e naveliko nose.

Žuti karirani komplet koji je nosila Alicia Silverstone u filmu "Djevojke s Beverly Hillsa" danas se čini aktualnijim no ikad, iako je film sniman još 1995. godine. Karirani uzorak nosi se u svim varijantama, posebice na mini suknjama koje opasno konkuriraju popularnim midi modelima.

Clueless - Was sonst? / Stacey Dash / Alicia Silverstone, Image: 379559361, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the film., Model Release: no, Credit line: - / United Archives / Profimedia
- / United Archives / Profimedia
Film Clueless

Mini suknje kariranog uzorka pravi su jesenski 'it' komad koji modne blogerice i trendseterice nose kroz cijeli dan. Nakon dominacije modela koji sežu do ispod koljena, mini modeli ponovno nam se vraćaju, a naslutili smo to i kroz nove kolekcije dizajnerskih kuća kao što je Chanel.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 01: A model walks the runway during the Chanel Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on October 01, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Chanel je u novj kolekciji predstavio mini karirane suknje, rađene od bezvremenskog tvida, zaštitnog znaka brenda

HAMBURG, GERMANY - OCTOBER 14: Milena Karl wearing Zara boots, Burberry sunglasses, Burberry skirt and trenchcoat, Mango shirt and Prada bag on October 14, 2019 in Hamburg, Germany. (Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)
Getty Images

Francuski brend predstavio je mini modele kariranog i pepita uzorka, ponajviše rađene od tvida. Ovaj zimski materijal preplavio je i high street dućane, pa su mini suknje od tvida neizbježni modni komad koji se nosi u svim varijantama. Proslavila ga je Coco Chanel, još 1950-ih godina i od tada je dio Chanela te sa sobom uvijek nosi prizvuk elegancije i francuskog stila. Suknje od tvida dolaze i uz odgovarajuće sakoe ili jaknice, čineći tako neodoljivi komplet koji garantira sređeni i elegantni look, osobito u kombinaciji s dodacima kao što je mini torbica ili beretka.

Uz tvid, ne zaboravimo na priču s početka teksta. Karirane mini suknje s plisiranim porubom kakve je nosila junakinja poznatog filma jednako su tražene kao i one od tvida te svakom outfitu daju mladenačku notu. U jesenskim kombinacijama vole ih nositi i trendseterice, strane i domaće poput Sonje Kovač.

Ne morate brinuti da će vam biti hladno - nose se uz debele najlonke ili uz visoke čizme uz koje izgledaju jako šik. Na taj način trendseterice ih obožavaju nositi, a kombiniraju ih uz topla pletiva, kožnu jaknu, baloner ili kaput. Osim oversized pletiva i mini suknje, karirani uzorak spojite i s neutralnim komadima poput crne ili bež dolčevite ili rebrastog pulovera, ovisno o ostatku outfita i boji uzorka.

Linker
20. travanj 2024 03:12