‘Boemi aristokrati‘

Pepita, tartan, Prince de Galles - karirani uzorci kao neodoljiv začin jeseni: Nosite ih s basic komadima ili cvijećem

Nadahnuta lordom Byronom, slavnim pjesnikom koji je putovao Škotskim visočjem, Alberta Ferretti kreirala je modnu liniju kojom dominira karirani print, zamislivši u njemu nonšalantno plemstvo zaljubljeno u umjetnost i hedonizam. I otmjen i opušten, dotični uzorak opet vlada jesenskim kolekcijama.

Spoj udobnosti i elegancije je uslijed pandemije, potaknut kombinacijom rada u uredu i na daljinu, postao modni imperativ. Talijanska dizajnerica Alberta Ferretti tome je doskočila kolekcijom odjeće od tartan tkanine - finog vunenog materijala atraktivnog kariranog uzorka, originalno škotskog proizvoda.

image
Elisabetta Franchi
SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Vlasnica istoimene modne kuće kreirala je komotna odijela i sakoe, predimenzionirane kapute midi dužine, široke košulje i plisirane suknje, koji se nose uz pletene džempere, karirane pamučne košulje, beretke i koledžice s robusnim potplatima. Ukupni dojam kolekcije snimljene u perivoju jednog dvorca u Toskani pomalo podsjeća na atmosferu u filmovima o Harryju Potteru, dječaku čarobnjaku, i školi magije Hogwarts.

image
Alberta Ferretti
ALBERTA FERRETTI VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Dizajnerica je svoju kolekciju, doduše, nazvala “Boemi aristokrati’’, nadahnuta lordom Byronom, najznačajnijim britanskim pjesnikom iz razdoblja romantizma, koji je putovao po Škotskom visočju.

image
Zimmermann
AVALON.RED/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

No, koja god inspiracija bila, odjevni predmeti od kariranih tkanina - u trendu nije samo tartan već i sitniji Prince de Galles uzorak te pepita - dobrodošla su nadopuna garderobe namijenjene uredu kao i studentskoj klupi.

image
Longchamp
AVALON.RED/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Ključni komad je karirano odijelo, odnosno komplet sa suknjom, čiji se komadi nose i odvojeno, u kombinaciji s jednobojnim odjevnim predmetima ležernog stila: karirani sako s trapericama i tajicama, a karirane hlače i suknja s košuljama od pamučnog popelina, majicama s kapuljačom i vjetrovkama.

Najbolje prijedloge za shopping u popularnim trgovinama potražite u novom broju Glorije IN!

image
Gloria produkcija
Linker
16. travanj 2024 09:23