Getty Images For Ermanno Scervin
Nema više izgovora

Nova sezona kao stvorena je za eksperimentiranje: Pet modnih rizika koji će vam se isplatiti

Od uzoraka koji se "nikada ne miješaju" do "prevelikih" haljina, nova sezona bit će još uzbudljivija od prošle. Zato, ohrabrite se izaći iz sigurne zone, a mi znamo i kako!

Je li vam itko ikad rekao da se neke boje nipošto ne smiju nositi zajedno, da je modni zločin nositi tri različita uzorka u isto vrijeme ili da traper na traper jednostavno ne funkcionira? Sva ova nekada jasna pravila možemo baciti u smeće jer moda je tu kako bismo eksperimentirali i izrazili se na način na koji nama najviše odgovara.

Čak i ako ste se ih do sada strogo držali, nova godina pravo je vrijeme da se odvažite i napravite poneki modni rizik koji bi vam se mogao višestruko isplatiti. Ako ništa drugo, zbog osobne pobjede nad strahom od novog i neuobičajenog. Svakako isprobajte neke od pet vrućih trendova 2020.:

1. Monokromatsko nije dosadno

LONDON, ENGLAND - JANUARY 07: Meghan, Duchess of Sussex departs Canada House on January 07, 2020 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Već nekoliko sezona trendseterice ostaju vjerne odijevanju u jednoj boji, a čini se da će se monokromatski outfiti nositi i dalje. Možda vam se look u jednoj boji na prvu čini dosadan, ali on to nipošto ne mora biti. Primjer odlične monokromatske kombinacije je Meghan Markle, koja se u javnosti nedavno pojavila u smeđem izdanju koje je bilo zanimljivo zbog različitih materijala. Običnu dolčevitu uskladila je satenskom suknjom i salonkama od baršuna, a na sve to došao je i vuneni kaput u nešto svjetlijoj nijansi.

2. Miješajte uzorke

New York, NY  - Fashion Icon and Former Spice Girl, Victoria Beckham causes the paparazzi to go crazy as she is seen leaving a building heading to her car in the Upper Eastside of New York. Victoria looks like a true businesswoman as she dons a gingham suit dress and leopard shoes.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 477434777, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kao što smo spomenuli na početku, pravila o miješanju uzoraka više ne vrijede jer oni zajedno mogu funkcionirati. Victoria Beckham jako dobro zna kako uskladiti prugasto, odnosno karirano i životinjski uzorak, bez da cijeli outfit izgleda neukusno i prenapadno. Ako ste tek početnica u ovome, najsigurnija kombinacija su pruge i točke koje neodoljivo idu zajedno.

3. Prigrlite velike haljine

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - JANUARY 05: Jodie Comer attends the 77th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 05, 2020 in Beverly Hills, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images

Ovogodišnji Zlatni Globusi dokazali su da su predimenzionirane haljine ponovno hit. Najistaknutija je bila Jodie Comer u širokoj haljini od satena i s neobičnim, pufastim rukavima koji su joj davali cool dimenziju. Kako bi cijeli stajling bio još zanimljiviji, izbjegavajte haljine u "ne-bojama" poput crne i bijele, već birajte one vesele - ružičaste, narančaste, zelene ili pak žute koje evociraju proljeće.

4. Nosite neuobičajene boje

Priyanka Chopra
'Good Morning America' TV show, New York, USA - 22 May 2017, Image: 333229507, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia
MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Boja lavande, kadulje, maslaca ove su godine posebno tražene jer izgledaju suptilno, ali dovoljno upečatljivo i daju se kombinirati na mnogo različitih načina. Sve tri boje slažu se s neutralnim nijansama, ali i nešto "jačim" poput plave pa ih bez bojazni nosite na traperice, bijele košulje, a možete ih i međusobno kombinirati.

5. Neobičan nakit

Sandra Bullock
77th Annual Golden Globe Awards, Press Room, Los Angeles, USA - 05 Jan 2020, Image: 491217080, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako ne želite eksperimentirati u odjeći, probajte u modnim dodacima. Neobičan nakit uvijek će podići svaki stajling, a 2020. bit će godina statement nakita. Dakle, lanci, velike naušnice na jednom ili oba uha, predimenzionirano prstenje i glomazne ogrlice itekako su dobrodošlo osvježenje među minimalizmom.

Linker
19. travanj 2024 20:28