jedna ljepša od druge

Nova 2022. bit će u znaku šest predivnih boja: Odlične su za svaku priliku, a evo s kojim ih bojama kombinirati

Iako je Institut za boje Pantone već odlučio koja je nijansa hit 2022. godine, dizajneri su nametnuti svoje trendove koji su naprosto - neodoljivi!

Ako pratite novosti u svijetu mode, sigurno ste već čuli da je hit boja za 2022. prema odabiru Pantonea, Instituta za boje, plavo-ljubičasta Very Peri koja simbolizira žilavost i vjeru u budućnost. Osim odjevnih predmeta, krasit će i interijere, a rado će je koristiti i vizažisti i svi zaljubljenici u make-up.

No, neće samo ova vibrantna boja biti najpopularnija u ovoj godini, barem kada je riječ o nadolazećem proljeću. S obzirom na trendove koje smo vidjeli na modnim pistama, odnosno u kolekcijama poznatih dizajnera, proljeće 2022. bit će u znaku čak šest predivnih nijansi.

One su se definitivno istaknule na revijama od Pariza do New Yorka, a ako se pitate koje su to, dopustite da vas iznenadimo: nježna lila, kanarinski žuta, vruće ružičasta, slana karamela, odvažna grimizna i mistična nebesko plava. Zvuče cool, zar ne?

Nježna lila

Ljubičasta nam je uvijek bila na posebnom mjestu u srcu, a ova nijansa s prizvukom uglađenog, sivog podtona i pastelnog finiša privlači pažnju gdje god se pojavite. Odlično izgleda na odijelima, haljinama pa čak i modnim dodacima te se divno kombinira s tirkiznom i žutom.

image

Jonathan Simkhai proljeće 2022.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Prabal Gurung proljeće/ljeto 2022.

XX/AVALON/PROFIMEDIA

Kanarinski žuta

Čak i ako je ovosezonska žuta malo više slična limunu, ona i dalje ima 'kredasti' finiš zbog čega izgleda čak sofisticiranije od, primjerice, zlatne. Uočili smo je na revijama velikih modnih kuća poput Alexandera McQueena, Chanela, Loewea, Victorije Beckham i drugih.

image

Chanel proljeće/ljeto 2022.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Loewe proljeće/ljeto 2022.

CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Vruće ružičasta

Ova upečatljiva nijansa ružičaste nalazi se negdje između fuksije i magente, a također se naziva rodamin crvenom. Ima više hladnog ljubičastog podtona nego Barbie ružičasta, ali je još uvijek dovoljno zabavna za slaganje zanimljivih outfita. Sjajno će se uklopiti u proljetni modni đir!

image

PH5 proljeće/ljeto 2022.

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA
image

Ulla Johnson proljeće/ljeto 2022.

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA

Slana karamela

Ne možemo bez barem jedne neutralne nijanse, a slana karamela optimističnija je od kaki ili klasične "preplanule" boje. Ako je želite posebno istaknuti, nosite je u kombinaciji s ljubičastom (ili spomenutom vruće ružičastom) ili bojom breskve pa čak i koraljnom.

image

Michael Kors proljeće/ljeto 2022.

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA
image

Chloe proljeće/ljeto 2022.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Odvažna grimizna

Dašak narančaste u grimiznom čini je posebnom i vrlo hrabrom, čak najhrabrijom od svih spomenutih boja. Uz nju sigurno nećete ostati neprimijećeni, a u tmurna jutra podignut će vam raspoloženje u sekundi.

image

Alejandra Alonso Rojas proljeće/ljeto 2022.

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA
image

Stella McCartney proljeće/ljeto 2022.

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Mistična nebesko plava

Bez neke nijanse plave modna godina ne može početi, a najistaknutija za 2022. je nebesko plava. Možda vas podsjeća na različak ili cijan plavu..kako god bilo, odlično izgleda u monokromatskim outfitima, kao i spojena s ružičastom, crnom ili bojom cigle.

image

Bora Aksu proljeće/ljeto 2022.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Ganni proljeće 2022.

GANNI VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 07:17