Ljetni shopping vodič

Neodoljivi modni detalj bez kojega ne idemo na plažu: Evo kako ga nositi u dnevnim i večernjim prilikama

Štiti nas od prejakog sunca, lagan je i praktičan i za dnevne, ali i večernje prilike. Njegovo veličanstvo kaftan već odavno se probio do modnog trona, a tamo će, čini se, i ostati.

Jedna od posebno uzbudljivih aktivnosti (ali nekima i naporna) prije godišnjih odmora je kupovanje novog kupaćeg kostima. Čak i ako cijeli dan potrošite i ne nađete onaj koji vam stoji savršeno, osjećaj da to radite zbog vlastite zadovoljštine i činjenice da ćete uskoro dići "sve četiri u zrak", ponekad je dovoljna da nas drži do samog putovanja.

U istu kategoriju spada i potraga za pokrivalima za badić koji odlično služe za predah u kafiću nakon kupanja. Jedan od najomiljenijih posljednjih nekoliko godina je kaftan - prozračni ogrtač koji dolazi u raznim dužinama, s mnoštvom uzoraka ili pak u jednoj boji.

image
Kaftan s vezom, Vita Grace, 1035 kuna
VITA GRACE

Ono što je posebno privlačno kod njega jest što je svestran: u samo par poteza može postati čak dio outfita za večernji izlazak, a preko dana se njime možete zaogrnuti za odlazak u dućan, na kavu, sladoled...

Kaftane i tunike obožavaju i poznate dame kojima je nezamislivo bez njega uopće ići na plažu. Pjevačica Rita Ora voli duže modele s boho uzorcima. Glavna boja na njezinom kaftanu je zelena koja odlično odgovara bojama na bikiniju, a etno detalji čine ovaj modni dodatak još šarmantnijim.

image
Rita Ora
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Reality zvijezda Kris Jenner pak voli klasični crni kaftan s rupičastim vezom koji mu daje na eleganciji. Ispod njega Kris nosi jednostavan crni jednodijelni badić, dok su detalji nešto upečatljiviji. Zlatna statement ogrlica, boater šešir, velike sunčane naočale, neobična okrugla torbica i zlatne narukvice možda se na prvi pogled čine previše, no izvrsno su izbalansirani.

image
Kris Jenner
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Latino diva Jennifer Lopez voli kaftane s miksom apstraktnog i životinjskog uzorka te ih obavezno veže u struku. Ispod njega, koliko možemo primijetiti, nosi crni bikini i nešto zlatnog nakita.

image
AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kako nositi kaftan?

Osim na badić, u dnevnim varijantama kaftan kraćeg kroja možete nositi na kratke traper hlače i ravne sandale. Možete ga i stegnuti u struku za bolji vizualni dojam. Duži kaftani odlično se spajaju sa sandalama na visoku petu poznatim i kao wedge sandale uz dodatak nekog jakog komada nakita, najčešće narukvice ili naušnica ili pak ogrlice, ali samo ako kaftan ima dublji dekolte.

U večernjim varijantama kaftan podignite jednostavnom clutch torbicom, dok je preko dana praktičnija nešto veća torba od prirodnog materijala. Donosimo vam nekoliko odličnih prijedloga iz popularnih trgovina.

image
Dugi kaftan, Reserved, 139,90 kuna
RESERVED
image
Kaftan rustične teksture, Zara, 119,90 kuna.
ZARA
image
Kaftan-haljina s uzorkom, H&M, 74,92 kune.
H&M
image
Laneni kaftan, Oysho, 359,90 kuna.
OYSHO
image
Dugi kaftan, Reserved, 199,90 kuna
RESERVED
image
Rustikalni kaftan s resama, Zara, 199,90 kuna.
ZARA
image
Šareni kaftan, Yamamay, 269,62 kune.
YAMAMAY
Linker
11. travanj 2024 00:17