Getty Images
vezice su in!

Na listi želja: Svaka trendseterica ove jeseni kupuje samo jedan model gležnjača

Sezona čizmi i gležnjača je u punom jeku, a ako još nemate svoj omiljeni par za jesen i zimu, sada je pravo vrijeme za odlazak u shopping. No, iz široke ponude i od svih ponuđenih modela teško se odlučiti za samo jedan. Ako ste u sličnim problemima, razmislite o ovom modelu za kojim su lude sve trendseterice.

Kao odmor od frajerskih motociklističkih čizama koje svake sezone uživaju popularnost, ove godine kao favorit iz sjene dolaze modeli inspirirani viktorijanskim vremenom, one s ukrasnim vezicama koje viđamo na svim zaljubljenicama u modu.

Još proljetos se dalo naslutiti kako će gležnjače na vezanje postati jesenski trend, ponajviše iz novih kolekcija luksuznih brendova, a trgovine visoke mode inspirirale su se dizajnerskim varijantama i slične modele predstavile u novim kolekcijama za jesen/zimu. Elegantni modeli s vezicama sežu do gležnja i imaju nisku petu te se razlikuju po prednjem dijelu - one vamp dolaze s izražajnim špic završetkom, a kao njihova suprotnost su modeli s onim zatupljenim, odnosno oblim ili kvadratim koje nose prizvuk prošlih vremena.

Oni s kvadratnim vrhom izgledom će podsjetiti na patku - luksuzna kuća Manu Atelier u ponudi nudi model pod nazivom "Duck boots", no u ovom slučaju to je poželjno obilježje jer su ove gležnjače jedne od najtraženijih ove sezone. Nalaze se u ormaru poznatih modnih blogerica, a s online stranica čizmice su rasprodane. Vezice i kombinacija bijele i boje karamele su bile recept za uspjeh, a nose se u svim modnim kombinacijama - uz hlače širokih nogavica za poslovni "power" look, uz suknju ili haljinu za ženstveni izgled ili uz traperice i oversize pulover za moderni stajling za izlazak u grad.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 27: Leonie Hanne wears sunglasses, a black leather top, a small shoulder strapped fanny pack bag, pale green pants, black shoes, outside Balmain, during Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020 on September 27, 2019 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 07: A guest wearing a floral dress, black handbag and white shoes during New York Fashion Week at Gotham Hall on September 07, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 08: Ali Maki at Spring Studios during New York Fashion Week on September 8, 2019 in New York City. (Photo by David Dee Delgado/Getty Images)
Getty Images

Uz Manu Atelier model, slične gležnjače nalaze se i u high street ponudi. Popularni plavi i bež modeli iz ponude Zare su također rasprodani, a zamijenili su ih nove verzije, također u svijetlim nijansama - prljavo bijela i krem boja ističu se kao omiljene nijanse. Mango se istaknuo s modelom u lila boji i tako nastavio vladavinu pastelnih boja, a za one koji se drže klasike, gležnjače u crnoj boji uvijek su dio ponude. Izdvojili smo 13 modela gležnjača s vezicama.

Linker
19. travanj 2024 11:58