DORA BARKER
Lice s naslovnice

Modni editorijal s jedne od najljepših hrvatskih plaža: Barbara Repe zablistala je u ljetnom izdanju i otkrila svoje favorite

Modna platforma Zalando sa sjedištem u Berlinu popularno je ishodište za sve šminkerice, a kroz njihove najnovije ljetne trendove čitateljice Glorije IN vodi poznata domaća stilistica, zvijezda editorijala koji smo snimili na glasovitoj plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Modna platforma Zalando sa sjedištem u Berlinu popularno je ishodište za sve šminkerice, a kroz njihove najnovije ljetne trendove čitateljice Glorije IN vodi poznata domaća stilistica, zvijezda editorijala koji smo snimili na glasovitoj plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Barbara Repe dobro je poznato ime na domaćoj stilističkoj sceni na kojoj je prisutna već više od deset godina. Stoga ne čudi da je upravo na nju pao izbor za regionalnog suradnika kad je globalna modna platforma Zalando 2021. ušla na hrvatsko tržište. Kako se na njoj može naći desetak tisuća artikala dizajnerskih te high street brendova za žene, muškarce i djecu, ukazala se potreba za angažmanom modnog profesionalca koji će kupcima olakšati izbor i preporučiti najbolje komade s obzirom na njihove želje i potrebe.

image
DORA BARKER
image
DORA BARKER

Barbara je tako postala regionalna stilistica čiji je posao odabir stylinga za hrvatsko tržište te nekoliko tržišta u regiji, kao i osmišljavanje odjevnih kombinacija za Zalandove promotorice, influencerice i zvijezde javne scene. Iz najnovijih ljetnih kolekcija dostupnih na Zalandu Barbara je odabrala tristotinjak kreacija odjeće i modnih dodataka čiji je jedan dio predstavljen prošlog vikenda na poznatoj bračkoj plaži Zlatni rat. Trodnevni događaj organiziran kao ‘‘off line‘‘ iskustvo privukao je poznate domaće influencere, kao i tisuće posjetitelja koji su se mogli uvjeriti u iznimnu kvalitetu odabranih kolekcija dostupnih na Zalandu. Pod motom "Shine Your Light", zablistaj vlastitim sjajem, osmišljeno je nekoliko tematskih cjelina čije kreacije svakom kupcu omogućuju iskazati svoj osobni, autentičan stil. Povodom toga razgovarali smo s Barbarom koja nam je prenijela vlastita iskustva, ali i uskočila i u ulogu manekenke u editorijalu fotografkinje Dore Barker, snimljen na jednoj od najljepših plaža na Jadranu.

image
DORA BARKER
image
DORA BARKER

Što za vas znači moto "Shine your light"?

- Mogućnost pokazivanja vlastite osobnosti kroz odjeću i modne dodatke, šansu zablistati na svoj, autentičan način. Kako bi svaka žena imala tu priliku, važno je da kolekcije budu inkluzivne, osmišljene za svaki tip i građu žene. Jednoobraznost više nije u trendu, jer svi smo drugačiji pa svatko zaslužuje moći izraziti svoju individualnost.

Što podrazumijevaju predstavljene stilske teme?

- "White Noise", bijela buka, obuhvaća komade bijele boje koja je ljetni klasik jer odbija sunčeve zrake. Krojevi su minimalistički, no sa zanimljivim obratom, te ima mnogo materijala s teksturama koje unose dinamičnost. "Peach Fuzz" obuhvaća boju breskve koja je hit ljeta prema tvrtki Pantone i njezinom Institutu za boje, ali i sve pastelne, sladoledne nijanse. One izvrsno ističu preplanulu put, a pritom ostavljaju nježan i romantičan dojam. Odlične su za jednobojne odabire, ali se lako kombiniraju i međusobno ili s bijelom. Krojevi su atraktivni i udobni, a materijali su prirodni, decentne teksture. Tema "Reach New Brights‘ ima u fokusu mladenaštvo, izlaske i zabavu. Zastupljena je bojom limete, koraljno crvenom i modrom te obuhvaća kupaće kostime, šorceve, minice i lepršave haljine.

image
DORA BARKER
image

Barbara Repe

DORA BARKER
image
DORA BARKER

Po kojem ste ključu birali predstavljene kreacije?

- Poanta je da, bez obzira na temu, svaki komad bude nosiv u raznim prilikama. Primjerice, bijela haljina se može odjenuti za plažu, koktel zabavu i večernji party, ovisno o odabranim dodacima. Birala sam kreacije poznatih modnih brendova kao što su Victoria Beckham i Proenza Schouler, high street marki kao što je Yas, Something New i GCDS te kreacije mladih dizajnera: Chat Lo, Aknvas, A.W.A.K.E. MODE...

Kako je tekao odabir?

- Pregledala sam oko devet tisuća novih kreacija, a potom sužavala izbor prema navedenim kriterijima na tristotinjak za naše tržište. Pritom sam pazila da su podjednako zastupljeni svi stilovi i različiti odjevni predmeti te da kreacije predstavljaju najbolji presjek što Zalando nudi.

Zbog čega biste kupcima preporučili Zalando?

- Osim ogromnog izbora kreacija raznih stilova i cjenovnog ranga, drago mi je da u svoju ponudu uvrštavaju kolekcije mladih, kao i regionalnih dizajnera i tako im pružaju priliku da se promoviraju na globalnom tržištu. Te, naravno, i stoga što paze na održivost nudeći i takve kolekcije.

Za Zalandov party ste odjenuli i mnoge uzvanice.

- Da, odabrala sam kreacije za influencerice Doru Martinović, Karlu Zelić i Lidiju Lešić te pjevačicu Niku Turković, a vodila sam se njihovom osobnošću.

image
DORA BARKER
image
DORA BARKER

Koji su vaši osobni favoriti?

- Otkriće su mi cipele rumunjske dizajnerice Ancute Sarce, odlična mi je kolekcija od lana brenda Sleeper, torbe brenda Published By, majice s printom Yourturn koje su me toliko oduševile da sam kupila nekoliko modela iako dosad nisam voljela taj tip majica. Iznenadila me i kolekcija španjolskog brenda Desigual s vrlo atraktivnim uzorcima.

Koja je vaša omiljena odjevna kombinacija ljeti?

- Odjeća od pamučnog popelina jer ne smeta ni ako se zgužva, a udobna je, zanimljivih boja i uzoraka koje kombiniram s otkačenim sandalama i upečatljivim komadom nakita.

image
DORA BARKER

Svijetle ste puti, a Zalandov pop-up dućan je bio na plaži. Kako štitite kožu?

- Pazim da je namijenjena osjetljivoj koži te da nema štetnih sastojaka kao što su endokrini disruptori koji mogu utjecati na hormonski sustav. Stoga često koristim preparate francuskog dermokozmetičkog brenda SVR.

image
DORA BARKER
image
DORA BARKER
Linker
21. rujan 2024 05:25