Ljetni trendovi

Meka elegancija ljetnog pletiva: Štrikani i heklani komadi nose se kroz cijeli dan - ujutro na posao, navečer za izlazak

Najviše stilskih bodova ove sezone zaslužuju atraktivni odjevni komadi od prozračnog pletiva.

Sudeći prema ne baš sjajnoj vremenskoj prognozi, odjeću od pletiva ovog je ljeta itekako dobro imati pri ruci, pa ne čudi da su kolekcije pune pletenih haljina, suknji i topova.

No, riječ, dakako, nije o voluminoznoj i debeloj pletenini kakva se nosi zimi, već o laganom ljetnom pletivu od pamuka i viskoze, ili pak o pletivu od debljih niti, no prozračnom, mrežastom i rupičastom. Ovo potonje je bilo moderno u 70-ima, a ove se sezone vratilo u fokus na valu nostalgije za hippie načinom odijevanja.

image
Gabriela Hearst
PROFIMEDIA

Dugačku i pripijenu mrežastu ili rupičastu haljinu dobro je imati za večernje svečanosti na otvorenom, jer je efektna i ekstravagantna, a zaštitit će od prohladnog večernjeg povjetarca.

Varijante tog modela mogu se naći u brojnim ovosezonskim kolekcijama kao elegantne i multipraktične dnevne haljine u kojima se ujutro može na posao, potom na sastanak, a zatim na kasnopopodnevni objed.

image
Maryling pletivo
PROFIMEDIA

Osim haljina, u tu svrhu služe i pleteni kompleti sastavljeni od suknje midi dužine te majice ili pulovera. Za kompletni šik dojam sparite ih sa sandalama od pletene kože te torbom istog stila.

image
Kratki pamučni top 119,90 kn ZARA.
ZARA
image
Haljina od pamuka i lana 599 kn BENETTON.
BENETTON
image
Torba od rafije 229 kn OYSHO.
OYSHO

Više odličnih prijedloga potražite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
17. travanj 2024 18:58