Getty Images
mekano, mekše

Luksuzni look bez puno muke: Ove sezone griju nas neodoljivi pleteni kompleti

Co-ord kompletići nas asociraju na ljeto, no u jesenskom izdanju izgledaju jako primamljivo. Pletene ili vunene hlače, suknje i puloveri mogu čini jako zanimljivu kombinaciju u jednom tonu za minimalistički look, a za začin običnoj kombinaciji poslužit će uzorci poput karo kockica ili kombinacija različitih boja.

Nisu rijetka jutra kada se užurbano spremamo za posao i baš taj dan u ormaru nemamo ništa za obući. Ovakve probleme rješavaju komadi nosivi u svim prilikama, poput jedne dobre midi haljine i gležnjača ili klasičnih crnih hlača, bijele košulje i sakoa, a kao spas nam dolaze i co-ord setovi, odnosno kompletići koji su postali jako popularni.

PARIS, FRANCE - MARCH 04: A guest, wearing a light yellow jumper with matching skirt, red heels and yellow bag, is seen outside Sacai on Day 8 Paris Fashion Week Autumn/Winter 2019/20  on March 4, 2019 in Paris, France. (Photo by Claudio Lavenia/Getty Images)
Getty Images

Nosili smo ih u ljetnoj sezoni, a u jesenskoj su poprimili drugačije lice, ono koje će nas grijati. Pletenina kao obavezni dio svake garderobe za hladnu sezonu svake godine dolazi u osvježenom ruhu, obilježena aktualnim trendovima. Uz neodoljive pulovere i povratničke kardigane koje ćemo nositi u raznim jesenskim kombinacijama - od elegantnijih verzija u bež bojama pa do onih razigranih s uzorcima ili modernih u neonskim tonovima, uz njih kombiniramo i odgovarajući donji dio, bilo da je riječ o hlačama ili suknjama.

Pleteni co-ord setovi tako postaju mini trend jeseni i zime i brzinski su modni recept za svaki dan. Lako se mogu uklopiti i u poslovnu garderobu, uz gležnjače na potpeticu. Visoka čizma uz pleteni donji dio bit će dobitna kombinacija, osobito ako se radi o midi dužini suknje ili o hlačama širokih nogavica. Uske pencil pletene suknje naglasit će liniju i slažu se s cipelom na petu, dok je mini suknje najbolje kombinirati uz bajkerske čizme ili gležnjače ravnih potplata. Odvažne modne blogerice nose ih uz golu nogu, no za one zimogrozne slojevito odjevanje je najbolji stilski trik.

Pleteni kompleti lako se nose i uz tenisice, za look sportske elegancije u ležernim i opuštenim situacijama. Ovisno o modelu, kompleti pulovera dugih rukava i duge suknje mogu biti jako elegantni izbor - najbolje modele iz ponude high street i dizajnerskih trgovina donosimo u galeriji.

Linker
07. travanj 2024 10:29