Glazbeni videospot pjesme ‘and I‘ Baby Lasagne

 ELIZABETA RUžIć
Vječni trend

Kratko i blond: Slavni domaći dečki poblajhali su kosu - kojemu najbolje pristaje?

Marko Braić, Baby Lasagna i Marko Kutlić dokazali su da bojenje kose u plavo ponekad može biti odličan potez pa smo se prisjetili i najboljih ‘blond‘ transformacija u povijesti show businessa.

Marko Braić, Baby Lasagna i Marko Kutlić dokazali su da bojenje kose u plavo ponekad može biti odličan potez pa smo se prisjetili i najboljih ‘blond‘ transformacija u povijesti show businessa.

Rijetko kada promjena muške frizure zna privući pozornost javnosti, ali neke transformacije su toliko zanimljive da itekako zaslužuju da im se posvetimo. Primjerice, kao kada se Lenny Kravitz, čije su duge dreadlockse obožavale žene, 2000. ošišao na sasvim kratko ili kada se Jason Momoa 2022. pojavio ošišan gotovo na ‘nulu‘. A dok su ovi slavni momci kratili svoju kosu, možemo reći da ove godine, barem kod nas, uzima maha jedan novi trend, a to je izbijeljena kosa.
Tako je glumac Marko Braić nedavno oduševio svoje pratitelje novim izgledom zahvaljujući izbijeljenoj buzzcut frizuri kojom se pohvalio na Instagramu. "Eto tako", samo je u dvije riječi opisao novi look, a odmah su uslijedili brojni pozitivni komentari na objavu.

Izbijeljena kosa odlično pristaje i miljeniku nacije Baby Lasagni. Upravo je Markova frizura jedan od detalja koji je znatno utjecao na vizualni dojam njegovog nastupa na Eurosongu i mnogi su izrazili razočaranje kada se na prvoj probi za Eurosong u Malmöu pojavio sa zalizanom frizurom. Da mu izvrsno stoji i popularni izbijeljeni buzzcut pokazao je u spotu za svoju pjesmu "Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much".

Još jedan smeđokosi domaći frajer iznenadio je blond izdanjem. Pjevač Marko Kutlić povukao se ove godine sa glazbene scene i nije se oglašavao na društvenim mrežama, a u medijima se nedavno pojavila snimka na kojoj Marko u Trstu nastupa kao ulični svirač. Kako su tada pisali domaći mediji, pjevač se ondje prijavio pod imenom Marco Dolore, a iz snimke je vidljiva i očita promjena njegovog imidža.

Blond izdanja koja će se uvijek pamtiti

Prije naših domaćih dečki kosu su izbijelila i mnoga svjetski poznata imena, a jedan od prvih koji je proslavio ovaj look je Brad Pitt. Njegov stil i imidž često je postavljao trendove, a njegova plava kosa, kao i buzzcut koji je nosio 2005. godine tijekom snimanja filma "Gospodin & Gospođa Smith" oduševili su ženski dio publike.

image

Brad Pitt

MARY EVANS/ALLSTAR/GRAHAM WHITBY/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Još jedna zvijezda koja je postavljala kako modne trendove, tako i one vezane uz frizure svakako je popularni nogometaš David Beckham. Upravo je on bio jedan od pionira popularne bleached buzzcut frizure. Prvi se put tako ošišao 2007. godine, a frizura se poklopila s njegovim transferom u Los Angeles Galaxy, što je dodatno privuklo pažnju medija i javnosti.

image

David Beckham

FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA FRAZER

Iako je poznat po svojem eksperimentiranju s modom, a i s frizurama, bleached buzzcut popularnog pjevača grupe Maneskin Damiana Davida izazvao je posebno oduševljenje. Na promjenu frizure, ali i boje kose, odlučio se krajem 2022. godine., a ta frizura predstavljala je značajnu promjenu u odnosu na prethodne.

image

Damiano David

ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Ovoj frizuri nije odolio ni popularni pjevač Justin Bieber koji je prvi put predstavio svoj bleached buzzcut krajem 2016. godine. Ovaj potez je došao nakon niza eksperimentiranja s različitim frizurama i bojama kose. Upravo je kratka plava frizura po mnogim obožavateljima bila jedna od njegovih najboljih, a zbog nje je navodno zaradio i nadimak "Buzztin".

image

Justin Bieber

JERRY PEREZ, PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA
Linker
07. rujan 2024 05:19