kraljica ormara

Jedna ovakva potrebna je svakoj ženi: Ovih blagdana biramo haljine koje odišu klasikom i retro šarmom

Haljina je na glasu kao bezvremenski odjevni komad koji pruža najviše mogućnosti za modnu igru. Dodavanjem šala, remena, ogrlice ili broša, može potpuno promijeniti svoj ‘opis‘, a zatim ponovno zablistati u punom sjaju oslobođena od svih detalja. Dobrih haljina ženama nikad dosta, a nova Varteksova kolekcija puna je modela kojima nećete moći odoljeti.

Godina koja se polako bliži svome kraju svojom je prevrtljivošću i spletom neočekivanih okolnosti stubokom promijenila svaki djelić naših života, a novi životni uvjeti neminovno su utjecali i na naše shopping navike. Umjesto da se vodimo hirovitim modnim diktatima, odabrali smo kupovati promišljenije i pažljivije birajući odjeću koja odiše klasikom, onu koja se kvalitetom materijala i izrade, kao i bezvremenskom siluetom, opire prolaznosti vremena te se može jednostavno kombinirati za pregršt različitih prilika. Upravo su to smjernice koje bismo trebali imati na umu i pri kupovini nove haljine u kojoj želimo zablistati ovog prosinca.

Crvena svečana ženska haljina, Varteks, 899, 90 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
VARTEKS

Za razliku od proteklih godina, kada smo se tijekom prosinca pomno uređivali za razne dočeke, večere i tulume, svečanih je prilika ovih blagdana manje nego ikada prije. No, to nipošto ne znači da ih nema uopće ili pak da se, u ovoj turbulentnoj godini, ne bismo trebali počastiti novom haljinom. Trendove koji se mijenjaju toliko brzo da ih je gotovo nemoguće pratiti, ovih ćemo blagdana ostaviti postrance, a prednost ćemo dati eleganciji, jednostavnosti i udobnosti, kao i onim haljinama koje možemo stilizirati ovisno o prigodi, onima koje, uz dodatak drugačijeg asesoara, mogu sjajno funkcionirati kako u svečanim pa tako i u poslovnih prilikama. Ženstvene haljine blago naglašenog struka, jednostavne siluete i monokromatskih boja iz nove Varteks kolekcije pravi su stilski kameleon. Ovisno o cipelama, nakitu i torbicama s kojima ih uparujete, mogu se nositi na bezbroj različitih načina i odličan su modni suputnik jer su istovremeno i udobne i elegantne, ali i prilagodljive, a posve je sigurno da će izgledati odlično kako za ove blagdane, pa tako i za važne poslovne sastanke koji vas očekuju u siječnju.

Ženska haljina zeleno-smeđeg uzorka, Varteks, prije 1.190 kuna, s popustom 952 kune

image
Haljina modne kuće Varteks
DOMAGOJ KUNIC

Bez da naruše auru formalnosti, dašak razigranosti u klasiku unose asimetrični krojevi, džepovi ili zanimljivi dodaci na ovratniku kao što je, primjerice, točkasta marama. Pri odabiru haljine, ženstvenost je uvijek imperativ, a senzualnost ženske siluete uvijek nepogrešivo ističu retro modeli koji su i svojevrsni, pomalo nostalgični, hommage nekim starim vremenima. Retro nadahnuće Varteksove kolekcije haljina pritom se prvenstveno ogleda u ženstvenoj silueti akcentiranog struka, te dužinama koje sežu do koljena ili gležnjeva, ali i u upečatljivim uzorcima koji svaku kombinaciju čine vizualno atraktivnom i posebnom.

Točkice tako podsjećaju na profinjene pedesete godine, dok šareni geometrijski uzorci evociraju povratak u šarene i odvažne sedamdesete. Naravno, unatoč nadahnuću nekim prošlim modnim erama, retro haljine i dalje imaju moderan štih i u njima sigurno nećete izgledati kao da ste zaglavili putujući u vremeplovu.

Crno bijela haljina točkastog uzorka, s maskom za lice, Varteks, prije 899 kuna, s popustom 449,50 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
DOMAGOJ KUNIC

Za one koji ipak preferiraju suptilnije uzorke, decentni pepita ili vječni karirani uzorak bit će sjajan odabir jer oni baš uvijek izgledaju stylish, a odaberete li ih pritom u jednostavnim tonovima sive, crnoj ili bijeloj, vrlo ćete ih lako kombinirati sa svim cipelama i torbama koje imate u ormaru. Bilo da ih nosite na subotnju kavu s prijateljicama, poslovni sastanak ili blagdansku večeru, takve haljine svaki će puta izgledati kao da ste ih odjenuli prvi put. Zato ove turbulentne godine, umjesto prevrtljivih trendova, pronađite sigurnost u klasici i odaberite haljinu koja će biti vaš vjerni stilski suputnik i narednih nekoliko sezona.

Tamnoplava haljina bez rukava, Varteks, 899,90 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
VARTEKS

Tamnoplava haljina šireg kroja, Varteks, 899, 90 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
VARTEKS

Crvena haljina s višim ovratnikom, Varteks, prije 999 kuna , s popustom 699,30 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
FOTOGRAFIJE: DOMAGOJ KUNIC

Haljina zelene boje s V-izrezom, Varteks, prije 799 kuna, s popustom 559,30 kuna

image
Haljina modne kuće Varteks
DOMAGOJ KUNIC
Linker
12. travanj 2024 07:54