Instagram
KONCEPT KOJI JE OSVOJIO SVIJET

Hygge styling - moda na danski način

Krajem prošle godine svi su govorili samo o jednoj riječi - hygge - koja je na kraju bila toliko popularna da je proglašena riječju 2016. godine prema Collinsovom engleskom rječniku. Hygge je koncept koji je u kratkom roku osvojio svijet, iako se ne radi ni o kakvom novitetu.

Direktan prijevod ove riječi ne postoji, ali se često prevodi kao "uživanje u ugodnom vremenu", a prepoznat je kao danski koncept životne filozofije. Danci su tu riječ preuzeli još početkom 19. stoljeća od Norvežana i ona se danas naširoko koristi u Nordijskim zemljama. Taj koncept podrazumijeva odvajanje vremena za sebe i svoje najdraže. U prvom je planu življenje u trenutku, uživanje u ugodi bez stresa. To su svakodnevni trenuci mira u kojima se mičemo od svakodnevne utrke za novcem i statusom i ne razmišljamo o prošlosti ni budućnosti.

Takav način življenja za njih nije ništa novo - hygge je dio njihove svakodnevice, a sada osvaja i ostatak svijeta. Više od milijun i pol korisnika objavila je fotografije s #hygge na Instagramu, dok je broj knjiga toliki kao da se same pišu.

Stari koncept izvezen iz nordijskih zemalja ključ je za preživljavanje tmurnih i hladnih dana: svi se možemo zamisliti ušuškani u mekano pletivo, okruženi svijećama i u društvu omiljene knjige dok se sa stolića "puši" vruća čokolada ili topli čaj. Za postizanje hyggea, odnosno potpunog uživanja u vremenu za sebe, ključne su i odjevne kombinacije, a ne samo uređenje interijera. Inspiraciju za hygge styling pronašli smo kod danske blogerice Isabelle Thordsen. Ona obožava pletiva, jednostavne, široke pamučne majice te minimalistički nakit što je idealan primjer profinjenog odijevanja koje je istovremeno i vrlo ležerno. Oversize komadi odlično će se uklopiti u vaš hygge, a nema boljeg od toga da svoje slobodno vrijeme provedete u toplim debelim čarapama i pidžami. U nastavku pronađite inspiraciju za svoje hygge modne kombinacije!

Linker
19. travanj 2024 22:49