Druga runda

Hoćete li ih nositi opet? Najpoznatije čizme dvijetisućitih vraćaju se na velika vrata

Bile su ultimativni hit koji je vladao gotovo deset godina, a zatim su netragom nestale! Ako ste sačuvali svoje Ugg čizmice, vijest o njihovom velikom povratku sigurno će vas razveseliti.

Kad je na modnoj sceni početkom dvijetisućitih "eksplodirao" australski brend Ugg, čizme s ovčjom vunom, ravnih potplata nosili su baš svi - od djevojaka s celebrity A-liste, preko starleta pa do žena i djevojčica diljem svijeta koje su tu, relativnu neuglednu obuću, prihvatile kao ultimativni modni hit.

image
Blake Lively na snimanju serije "Tračerica" 2011. godine.
CHRISTOPHER PETERSON/BUZZFOTO/PROFIMEDIA

Pamela Anderson i Britney Spears ponosno su ih nosile na vruće hlačice od trapera, Beyonce i djevojke iz grupe Pussycat Dolls na minice, a Lindsay Lohan i Paris Hilton na Juicy Couture trenirke od pliša.

image
Paris Hilton svoje je Ugg čizmice nosila na Juicy Couture trenirke.
DENNIS STONE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Obožavala ih je i Blake Lively, koja je kasnih dvijetisućitih tek izgrađivala slavu u seriji "Tračerica", a i Kate Middleton koja je prije udaje za princa Williama bila sklona casual stilu sa ženstvenim detaljima.

image
Kate Middleton svoj je par ovih čizmica nosila još 2007.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon desetljeća apsolutne vladavine, Ugg čizme jednostavno su nestale s modne mape te postale predmet izrugivanja, a sada se ponovno polako, ali sigurno vraćaju na vlast, poručuju modni stručnjaci.

Povratak trenda počele su nagovještati i paparazzo fotografije bogatih i slavnih dama koje u sve većem broju iz kuće izlaze u nekad slavnim čizmicama.

image
Kelly Rohrbach i u 2020. nosi veliki hit dvijetisućitih
FOTOGRAFIJE: LENSMAN/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ultimativna celebrity trendseterica Rihanna među prvima ih je obula krajem prošle godine, a uslijedile su Mila Kunis, Kaley Cuoco, Irina Shayk i druge poznate djevojke, koje je povratak Uggsica oduševio.

image
Mila Kunis sretna je zbog povratka popularnih čizmica
FOTOGRAFIJE: THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA
image
Rihanna je prošle godine najavila povratak Uggsica.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ponovna popularnost ovih glomaznih čizmica još je jedan znak da su trendovi dvijetisućitih postali apsolutni modni imperativ, a zbog udobnosti i topline, idealne su za zimu koja bi mogla biti lišena svih događanja koja zahtijevaju nošenje cipela s visokim potpeticama.

image
Kaley Cuoco početkom godine u New Yorku.
THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 11:56