Foto: Profimedia
MET GALA

Emma Watson u haljini od plastičnih boca

Engleska glumica poslala je važnu poruku modnoj industriji na najvažnijem modnom događanju u New Yorku. Emma Watson na Met Galu stigla je u zanimljivoj kreaciji koja je kombinacija “kreativnosti, tehnologije i mode” te šalje jasnu poruku o suzbijanju otpada.

– Ponosna sam što mogu reći da je kreacija pravi primjer održivog razvoja i predstavlja vezu između mene i svih ljudi koji su je stvarali – napisala je 26-godišnja glumica na svojoj Facebook stranici.

Materijal za haljinu, koju su kreirali Calvin Klein i Eco Age, napravljen je od recikliranih plastičnih boca, koje su jedni od najvećih zagađivača planeta, kako je glumica naglasila. Korišten je organski pamuk, a čak su i zatvarači napravljeni od recikliranih materijala.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Također, Emma je naglasila kako kreaciju ne planira držati u ormaru, već njene pojedine dijelove namjerava prenamijeniti.

– Hlače mogu nositi bez gornjeg dijela, a isto tako i korzet, dok plašt mogu iskoristiti za neke od budućih modnih kombinacija na crvenom tepihu. Veselim se eksperimentiranju sa svim tim komadima zasebno – izjavila je glumica.

Linker
06. srpanj 2022 20:33