Instagram
INSPIRIRAN UMJETNIČKIM POKRETOM

Elegantan nakit ruske dizajnerice koji obožava Mila Kunis

Katie Kova, ruska dizajnerica s londonskom adresom, osvojila je glumice Milu Kunis i Elizabeth Olsen jednostavnim, elegantnim nakitom kakav i sama obožava. Iako je studirala ekonomiju, oduvijek su je interesirali arhitektura i dizajn pa je svoju ljubav prema linearnim konstrukcijama i minimalizmu pretvorila u kreativan posao i pokrenula brend Kova koji je u kratko vrijeme postao vrlo popularan.

– Oduvijek sam znala da ću pokrenuti vlastiti projekt i da će to biti nešto kreativno. Nakit je moja strast još od 14. godine kada mi je djed poklonio narukvicu Tiffany&Co., koju još uvijek nosim. U Rusiji se nakit prenosi s generacije na generaciju i zbog toga se jako cijeni – otkrila je Katie koja sa svojim brendom nudi novi pristup finom nakitu: za razliku od tradicionalnog, njezin nije rezerviran samo za posebne prilike.

Kova linija nakita je odlična za svakodnevne kombinacije jer je jednostavna i lako se kombinira: može se nositi s običnom majicom i ravnim cipelama, ali i koktel-haljinom i štiklama.

Inspiraciju za minimalističku kolekciju nakita Katie je pronašla u suprematizmu, pravcu likovne umjetnosti čiji je začetnik ruski umjetnik Kazimir Maljevič. Suprematizam je pravac nastao početkom 20. stoljeća, a teži za svođenjem stvarnosti na osnovne geometrijske oblike i apsolutni sklad linija, oblika i boja. Katieni komadi nakita posjeduju isti tip minimalizma kao i njezine najdraže umjetnine: naušnice se sastoje od krugova i zig zag linija ukrašenih s crnim i bijelim dijamantima.

– Mi nakitu posvećujemo mnogo pažnje. Počinjemo s analizom, istraživanjem oblika, linija, koncepta, tekstura i različitih stupnjeva sjaja – toliko smo detaljni. Sve se vrti oko konceptualnih i kreativnih izazova lansiranja linije koja je kohezivna, unikatna i prema svim mjerilima lijepa- izjavila je Katie za Harper’s Bazaar.

Linker
25. travanj 2024 01:21