Specijal ‘Nakit‘ - samo uz novu Gloriju!

Dragi kamen vrijedan kraljica! Profinjenost i glamur smaragdnog nakita ostavljaju bez daha

Intenzivna, tamna nijansa dragog kamena blagdanski je evergreen kojim su ‘obojene‘ ogrlice, prstenje i odjeća. Uz novi broj magazina Gloria, svim čitateljima darujemo i knjižicu ‘Nakita‘, specijalni prilog o ljepotama, značenju i prijedlozima idealnog nakita, kojeg možete pokloniti, nositi i u njegovoj ljepoti beskrajno uživati.

Smaragdna boja - koja je dobila naziv po zavodljivom tamnozelenom dragom kamenu - sugerira profinjenost i glamur. U blagdanskoj sezoni gotovo neizbježna, i ove zime je hit odabir u svijetu draguljarstva. Bilo da je riječ o pravom smaragdu, po legendi omiljenom kamenu egipatske kraljice Kleopatre, ili poludragom malahitu, nakit ukrašen zelenim kamenjem nepogrešiv je odabir.

image
Shutterstock/Ilustracija

Savršene prijedloge za blagdanska veselja i posebne poklone, pronađite u knjižici 'Nakit', koju darujemo uz novi broj magazina Gloria.

Među ostalim jer pristaje svim nijansama kose i svakom tenu, kao i svakoj modnoj kombinaciji. Ne čudi stoga što su smaragdnozeleni komadi nakita "zvijezde" nove kolekcije glasovite manufakture Van Cleef&Arpels i kuće Cartier. Najkvalitetniji i najskuplji primjerci smaragda na svijetu potječu iz Kolumbije te Afganistana. Taj dragi kamen simbol je smirenosti i ravnoteže, vezuje se uz plodnost i stvaranje, novac, a čest je ukras zaručničkog prstenja, kao i nakita koji obožavaju pripadnice britanske kraljevske obitelji.

image
Zlatni prsten s ahatom iz linije CH2 kuće Stephen Webster.
Stephen Webster
image
Prsten od patiniranog srebra iz kolekcije Orhideja Irineja Ćubela, 1800 kn,Lapidarium Author Jewelry.
Promo

Smaragd je kamen izuzetne čvrstoće, no s obzirom na to da je prilično krhak i zahtjevan za obradu, draguljari su razvili takozvano smaragdno brušenje, koje štiti rubove kamena od oštećenja i istodobno najbolje ističe ljepotu dragog kamena.

image
ANTHEA SIMMS/CAMERAPRESS/PRO ANTHEA

image
Narukvica od čelika s pozlatom 248,50 kn, De’llure
Goran Saletto

Malahit, zeleni poludragi kamen otkriven u planinama južnog Irana, u poznatim rudnicima cara Solomona, zbog izuzetne ljepote naziva se i paunovim kamenom, a baš poput smaragda povezuje ga se s blagostanjem. Nježne valovite pruge na njemu podsjećaju na uzorak čipke, zbog čega će nakit s njime biti posebno efektan. A kako biste u trenu obogatili svoju kolekciju nakita i pripremili se za blagdansko razdoblje ispred nas, donosimo vam najbolji izbor naušnica, prstenja, ogrlica i narukvica u smaragdnim nijansama. Ponudu cijelog smaragdnog, ali i ostalog nakita iz novih kolekcija renomiranih proizvođača, potražite u knjižici 'Nakit', samo uz novi broj magazina Gloria.

image
Gloria najava
Linker
14. travanj 2024 18:07