MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
Visoki rep

Frizura koja instant skida godine s lica i obožavaju je slavne dame idealna je za ljeto - evo kako da izgleda besprijekorno

Nicole Kidman, Jennifer Lopez i Kim Kardashian dobro znaju prednosti kose vezane na ovaj način, ali iako se čini prelako napraviti je kod kuće, nekoliko poteza učinit će da frizuru za teretanu pretvorite u elegantnu kreaciju koja pruža trenutni optički facelift.

Nicole Kidman, Jennifer Lopez i Kim Kardashian dobro znaju prednosti kose vezane na ovaj način, ali iako se čini prelako napraviti je kod kuće, nekoliko poteza učinit će da frizuru za teretanu pretvorite u elegantnu kreaciju koja pruža trenutni optički facelift.

Iako njoj pomlađivanje ne treba, stil frizure koji često nosi Ariana Grande - visoki konjski rep je frizura koja ima brojne prednosti. Podižući kosu dovoljno visoko da se korijen repa vidi od sprijeda otvorit će lice, podići crte lica te naglasiti oči, obrve i jagodice. A kao dodatni bonus, ova frizura vizualno izdužuje lice i cjelokupnu siluetu čini vizualno višom.

Naravno da svatko zna kako složiti visoki rep, no ako želite da on izgleda besprijekorno, a ne kao da upravo dolazite iz teretane, slijedite ovaj proces:

Korak 1: Fenirajte korijen kose ravno prema gore

Chris Appleton, stilist kojem vjeruju Kim Kardashian i Ariana Grande, majstor je za visoki rep i kaže da je ključ u prvom koraku nakon pranja kose: treba prebaciti glavu prema dolje i kosu sušiti dok je četkate od korijena prema vrhu. Ako vam je kosa već suha, navlažite je vodom, a zatim nanesite sprej za zaštitu od topline kako biste zaštitili kosu dok je oblikujete.

Korak 2: Prvo napravite polovicu repa

Umjesto da samo podignete svu kosu odjednom na vrh glave i nadate se najboljem, podijelite kosu u dva dijela kako biste dobili stvarno gladak, čvrst rep.

Prvo, svežite na vrhu glave polupodignuti rep, donji dio kose neka ostane raspušten. Četkom zagladite kosu dok je skupljate, zatim je pozicionirajte onoliko visoko koliko želite da bude baza repa. (Za super-gladak rep, prvo možete zagladiti malo gela za kosu kroz korijene prije nego što ih počnete četkati prema gore). Kada su svi neravnine nestale, osigurajte svoj polupodignuti rep malom gumicom za kosu.

Savjet: Ne znate gdje postaviti rep? Pratite zamišljenu dijagonalnu liniju koja se proteže od kuta vašeg oka prema vrhu glave za savršeno lociranje.

Korak 3: Dodajte drugu polovicu

Više ne morate se brinuti o tome da će vam se rep pomaknuti s centra ili da ćete stvoriti neravnine na vrhu dok radite na stražnjem dijelu. Da dovršite rep, četkajte ostatak kose prema gore i spojite je s već vezanim repom i učvrstite gumicom.

Korak 4: Uljepšajte

Najlakši način da rep izgleda uglađeno? Pokrijte gumicu malim pramenom kose. Uhvatite pramen kose ispod repa i omotajte ga oko baze dok gumica potpuno ne bude prekrivena. Koristite ukosnicu da učvrstite pramen.
Dakle, postoji nabrzinu svezan konjski rep i on je u redu, ali postoji i majstorski svezan konjski rep - ovo su dame koje ga posebno dobro znaju nositi.

Jennifer Lopez

Nicole Kidman

image

Nicole Kidman

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Sandra Bullock

Kim Kardashian

image

Kim Kardashian

TOM NICHOLSON/SHUTTERSTOCK

Beyoncé

image

Beyoncé

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:27