Modna inspiracija

Ženski modni lookovi na dodjeli Brit Awardsa ostali su u sjeni genijalnog stajlinga Harryja Stylesa

Iako se dodjele nagrada u Europi uvelike razlikuju od onih u SAD-u, uvijek očekujemo barem nekoliko odličnih modnih kombinacija. No, ove godine mogli smo ih nabrojati na prste.

Sinoćnja dodjela britanskih glazbenih nagrada održana je u londonskoj O2 Areni kao pilot projekt britanske vlade kako bi vidjela je li moguće održavati ovakve evente tijekom pandemije. Maske i distanca nisu bile nužne pa su se uzvanici mogli više opustiti i zablistati bez pokrivala preko usta.

Britanskim crvenim tepihom tako su prošetali brojni poznati glazbenici poput Taylor Swift, Due Lipe, Harryja Stylesa, no očekivani ‘wow‘ efekt u modnom je smislu nažalost izostao.

Čitajte i: Taylor Swift na dodjeli glazbenih nagrada ušla je u povijest, Dua Lipa dobila čak dva kipića

image
Dua Lipa u haljini Vivienne Westwood.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najflambojantnija je svakako bila Dua Lipa koja je primila čak dvije nagrade - stigla je u haljini s potpisom ekscentrične dizajnerice Vivienne Westwood koju je ‘začinila‘ crnim čarapama s halterima i cipelama na vezice i platformu.

Cjelokupni look definitivno je u njezinom stilu, ali halteri su možda ipak previše.

image
Taylor Swift nosila je Miu MIu komplet.
ANDREW TIMMS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Taylor Swift dobila je Global Icon nagradu i tako ušla u povijest kao prva žena koja ju je osvojila u povijesti te nagrade. Look je za nju bio standardan - dvodijelni komplet u srebrnoj boji brenda Miu Miu. Ovakve kreacije odlično joj stoje i naglašavaju njezinu vitku liniju, no već smo je toliko puta vidjeli u sličnim kreacijama da silno želimo da odjene nešto novo i neviđeno.

image
Haim - Este Haim, Danielle Haim i Alana Haim u elegantnim odijelima brenda The Row.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pravo osvježenje na Brit Awardsima bila je pop-rock glazbena skupina Haim, čije su sve tri predstavnice nosile odijela brenda the Row i tako dokazale da se elegancija ne krije samo u haljinama, već i u komadu koji svakodnevno nosimo na posao.

Čitajte i: Eksplozija boja na crvenom tepihu: Glumice i glumci zablistali na Oscarima, donosimo pregled najupečatljivijih

image
Arlo Parks stiže na dodjelu u crvenom odijelu.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Arlo Parks nagradu je primila u još sjajnijem odijelu nego u kojem je došla na dodjelu.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čak dva odijela isfurala je i Arlo Parks koja je proglašena je najboljom novom izvođačicom - na dodjelu je stigla u crvenkastom odijelu sa sjajnim nitima, dok je nagradu primila u kompletu sa srebrnim detaljima.

image
Olivia Rodrigo u Dioru.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osamnaestogodišnja pjevačica Olivia Rodrigo bila je vrlo simpatična u Diorovoj haljini od tila, neonski žute boje koja je vrlo popularna ove sezone.

Čitajte i: Frajer koji pomiče granice: Harry Styles zasjao kao prvi muškarac na naslovnici Voguea i to u haljini!

No, apsolutni pobjednik večeri bio je Harry Styles u Guccijevom odijelu s retro uzorkom i pripadajućom torbicom. Nije novina da Harry voli pomicati granice muške mode, iako je zbog toga redovito kritiziran, ali njega to nimalo ne muči. Odijelo u smeđim nijansama isfurao je na Adidas "univerzalke", što je bio dodatan cool potez u cijelom slaganju looka.

Linker
19. travanj 2024 03:48