Flynet - Splash News
ONA I DALJE PO SVOJEM

Victoria Beckham na meti kritika: 'Zbog ovoga moja mršava kći ne želi jesti'

Iako joj je ovo trebala biti godina obilježena slavljem zbog 10. godišnjice brenda, britanska dizajnerica nije dobro započela 2018.: našla se na meti kritika zbog kampanje za naočale i to zbog - premršavih modela.

Dizajnerica Victoria Beckham (43) na svojim je profilima na društvenim mrežama podijelila dvije fotografije manekenke Giedre Dukauskaite (29) koja nosi naočale iz njezine linije za proljeće/ljeto, ali reakcije koje je dobila sigurno nije očekivala. Naime, javili su joj se ljuti roditelji kojima je "za oko zapela" supermršava manekenka, a ne naočale.

- Ova fotografija je razlog zbog kojem moja već mršava kći misli da treba jesti manje - napisala je jedna od ljutitih majki dok su joj se ostali pridružili tvrdeći da bivša pop zvijezda, koja je u deset godine postala uspješna dizajnerica, promovira nezdravi izgled.

- Uopće nisam primijetila naočale. Model je u fokusu, nezdravo je mršava. Beckham bi se morala sramiti jer promovira poremećaje u prehrani. Njezina mala kći ima više kilograma od tih modela. Sramota - uzrujano je napisala jedna od njezinih pratiteljica, dok je jedan otac dodao kako ne bi želio da tu fotografiju vidi njegova 13-godišnjakinja koja govori kako mora smršaviti, a već je mršava.

Victoria Beckham

Ovo nije prvi put da Victoriju Beckham prozivaju zbog angažiranja vrlo mršavih modela u kampanjama, ali i na revijama. Prije tri godine se branila tvrdnjom da je njezin tim provjerio s agencijama da se radi o zdravim djevojkama koje su prirodno tako mršave, ali kritike se nisu smanjivale jer je prije toga govorila protiv biranja modela koji izgledaju premršavo - još 2010. godine je obećala kako će podržati kampanju "Healthy is Beauty" kojom se željelo boriti protiv velikog problema jako mršavih modela i brojnih zdravstvenih problema s kojima su se manekenke suočavale jer nikada nisu bile dovoljno mršave.

Victoria Beckham / Instagram

Linker
20. travanj 2024 12:43