NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Stiže nam novi modni projekt Atelier! Pogledajte kolekcije slavnih dizajnera koje će se tamo predstaviti

Ususret prvoj sezoni nove hrvatske modne platforme ‘Atelier‘ koja će se održati 12. i 13. svibnja u Atriju Klovićevih dvora u Zagrebu vrijeme je da otkrijemo vizije poznatih dizajnera, koji će svoje nove kolekcije predstaviti upravo u sklopu ovog projekta.

Platforma Atelier, vrijednim dizajnerima daje prostor za djelovanje, a kako svaki umjetnik djeluje u svom prostoru, globalnim rječnikom ateljeu, ime projekta nametnulo se samo po sebi. O inspiraciji koja stoji iza kolekcija, načinu izvedbe i svemu onome što je obilježilo kreacije koje ćemo uskoro moći vidjeti i uživo ispričali su nam sami dizajneri.

Ivica Skoko ovom kolekcijom započinje proslavu 25 godina karijere, a iako nerado otkriva detalje o novoj kolekciji, otkrio nam je da će biti u stilu dizajna brenda Skoko. ”Glamurozna, posebna, svaki model svoju priču priča... izrađena je od vrhunskih i prekrasnih tkanina, u cijeloj paleti pastelnih i zanimljivih tonova.

image

Ivica Skoko

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ

Kolekcija je pročišćena, svaki detalj pomno razrađen i konstrukcijski doveden do savršenstva.” Paula Peloza / Profokus zadužena je za šminku na fotografijama

image

Ivica Skoko

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ
.

Brend DeLight predstavit će se kolekcijom za predstojeću jesen/zimu, a koja slijedi estetiku po kojoj je brend prepoznatljiv i kojom se nametnuo na tržištu. Naime, kolekcijom će očekivano dominirati odijela i kaputi - osvježenih ili novih krojeva, u još luksuznijim tkaninama i nekoliko trendy boja.

“Naglasak svake naše kolekcije je na odijelima, koja su naš zaštitni znak, a u zimskoj kolekciji im posvećujemo posebnu pažnju te ih, uz kapute, stavljamo dodatno u prvi plan, kako kod dizajna, tako kod izbora najfinijih tkanina i kod samog procesa krojenja i šivanja koje smo doveli do savršenstva. U novoj jesenskoj kolekciji naglasak će biti na oversize odijelima, balonerima i kaputima na vezanje. Zaokruženu cjelinu činit će svilene bluze i topovi, viskozne i brokatne haljine, te svilene marame i šalovi od čistog kašmira. Kolekcijom neće dominirati tamni tonovi koji su klasično vezani uz zimske mjesece, već naprotiv - boje, i to ružičaste, crvene i zelenkaste nijanse. Također, kolekcija je ispunjena uzorcima, naročito kariranim i pepita motivima. Tkanine su vrhunske kvalitete i istakne od najcjenjenijih vlakana, poput kašmira, vune i svile.”

image

DeLight kolekcija

ZVONIMIR FERINA
image

DeLight modni noviteti

ZVONIMIR FERINA

BiteMyStyle, brand iza kojeg stoji dizajner Zoran Aragović u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2022. ostaje vjeran svojoj prepoznatljivoj estetici no ovaj puta u prvi plan stavlja boju kao dominantan element na svojim kreacijama. Dominiraju neonske boje poput pink, zelene i narančaste u neobičnim kombinacijama s tirkiznom, žutom i ljubičastom. Sam dizajner o novoj kolekcije rekao je: “Kolekcija je vrlo nosiva i lako se može kombinirati za dnevne i večernje prilike. Dio kolekcije je u pomalo retro stilu devedesetih u kojem smo dizajnirali oversized jakne, kratke suknje i haljine sa sportskim elementima u tehnici color blocka. Sportskom dojmu kolekcije smo htjeli dodati i note ženstvenosti i ljetne lepršavosti u obliku naglašenih volana na rukavima i donjim dijelovima haljina od prozračnih mrežastih tkanina. Uzorci na tkaninama su ove sezone u drugom planu, no dizajnirali smo nekoliko upečatljivih komad poput maxi i mini haljina u apstraktom i pomalo psihodeličnom printu karakterističnom upravo za osamdesete i devedesete godine.”

image

BiteMyStyle/Zoran Aragović

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ
image

Kolekcija Zoran Aragovića

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIčIć

Brend Steven Dockman, nastao je 2017. godine kao fuzija dizajnerskih ideja i street style mode. Pink Panter, Wanted, Worldwide 2022., nove su kolekcije brenda Dockman, a zaštitna lica nove kampanje su sportaši, među kojima su i Ante Rebić i Dominik Livaković. “Kao i Pink Panter, koji je WORLDWIDE poznata faca, postali smo WANTED na regionalnom tržištu te smo spojili sve tri kolekciju u jednu priču. Baš tu na materijalima prljavo bijele, purpurne i crne boje ćemo pokazati kako smo osmislili naše ljeto 2022. godine. Kreirana u našoj radionici, ova kolekcija je satkana od najfinijih materijala, preko koje se od početka naše ere nalaze najinovativnije tehnike printa, veza i fashion dekoracija. Od ideje i želje, uz ozbiljnu kvalitetu, preko marketinga do našeg stila i cilja.” Rekli su nam dizajneri ovog živopisnog brenda.

image

STEVEN DOCKMAN

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ
image

STEVEN DOCKMAN

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ

Za ovu sezonu, brend JET LAG pronašao je inspiraciju na jugu Sjedinjenih Američkih država , u Texasu. “Kolekcija inspirirana kaubojskim filmovima, odjevnim predmetima koji su specifični estetici tog vremena, a njihovim redizajniranjem nastala je kolekcija koju čine ženski i muški odjevni komadi u kojima sigurno nećete ostati neprimijećeni. Naglasak ove kolekcije stavljen je na kombinaciju trapera i čipke kao dvije suprotnosti.Spajanjem profinjenog i svečanog materijala s robusnim izdržljivim traperom nastala je zanimljiva razigrana street style kolekcija u pregršt boja i kombinacija.”

image

JET LAG kolekcija

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ
image

JET LAG noviteti

ZVONIMIR FERINA/MIROSLAV ANIČIĆ

Podsjetimo, projekt Atelier organiziran je u suradnji s Talijansko hrvatskom gospodarskom komorom, a partneri projekta su: DS Automobiles, GeoPower group, NASHI Argan, učilište Profokus, Jana, Samsung, Pernod Ricard Hrvatska, Amelior London, Health and Beauty Center, Ferrero, De Longhi, Culmena, La Piel, Uff drinks, Generali osiguranje, LELO, FOREO i STEGA tisak.

Linker
18. travanj 2024 11:46