H&M
Ljepota recikliranih materijala

Spoj vintage i modernog: H&M jesenska kolekcija idealna je za sve prilike, izabrali smo top komade

Iako je sunce još visoko na nebu, polako se pripremamo za jesensku sezonu. Žarke boje ostavljamo za iduće ljeto i fokusiramo se na one neutralnije. Ako ste fan takvih nijansi, onda će vas oduševiti nova kolekcija popularnog švedskog brenda, napravljena od reciklirane vune, žakarda i elegantne čipke.

Teška srca smo se pozdravili s ljetom i polako nam se približava jesen, što znači da na police omiljenih trgovina stižu nove jesenske kolekcije. Jedan od popularnih high street brendova, švedski H&M, već godinama oduševljava kvalitetnim komadima odjeće, a posljednjih sezona maksimalno se trudi koristiti reciklirane materijale u proizvodnji.

H&M time potvrđuje da je itekako predan održivoj modnoj industriji te tako može biti primjer i drugim brendovima koji još uvijek nisu zakoračili prema toj nužnoj promjeni.

H&M
Oversize kaput nosi se na mini i midi haljine od čipke i žakarda.

Nova jesenska H&M kolekcija donosi neodoljive komade koji su inspirirani dizajniranim čipkastim haljinama iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

Vintage štih

U kolekciji je ukupno njih osam, među kojima prevladavaju haljine, kako mini, tako i midi te odišu vintage vibrom upravo zbog volana, naglašenih rukava, samog čipkastog materijala i voluminoznih krojeva. Što se tiče boja, one su neutralne - prljavo-bijela i crna - te se mogu kombinirati s modnim detaljima živih boja ili pak upečatljivim cipelama.

H&M
Elegantne salonke ili robusne čizme? Odluka je na vama!

Osim čipke, kolekcija je bogata i drugim glamuroznim i elegantnim materijalima poput žakarda i vune koja će nas grijati u hladnim danima. Od vune su izrađeni oversize kaputi, idealni da se prebace preko haljina i 'blokiraju' nalet hladnog vjetra po nogama.

Naši favoriti

H&M čipkasta haljina 374,92 kune

Kratka haljina koja seže tik do iznad koljena savršena je za sve prigode - poslovne, ležerno-privatne ili pak glamurozne kada trebate zabljesnuti poput prave dive. Ovakav model opuštenog kroja pristaje svakoj figuri, a lagani ovratnik i dugi rukavi ostavljaju elegantan dojam.

Dakle, otkrivene noge, a pokrivene ruke stvaraju profinjen balans, a kako će izgledati cijeli stajling ovisi o izboru obuće.

Za svakodnevni look idealne će biti oxfordice ili pak gležnjače u kaubojskom stilu. Kontrast između nježne čipke i robusnih zakovica ili pak resa uvijek je dobrodošao i zanimljiv. Večernja varijanta pak uključuje neke fine salonke ili sandale na petu u crnoj ili smeđoj boji.

H&M midi haljina od čipke i žakarda 374,92

Ima li klasičnije boje od crne? Naravno da ne. Svaka bi žena u ormaru trebala imati malu crnu haljinu, ali pod "malo" mislimo i onu nešto dužu, bitno da je crna. Crna haljina od žakarda iz nove H&M kolekcije kao stvorena je za jesen pa čak i zimu, kako zbog materijala, tako i zbog kroja i neodoljivih detalja.

Žakard spada pod izdržljivije materijale, zadržava svoj oblik i baš poput satena, svile ili baršuna djeluje kraljevski. No, kao i kod čipke, odlično podnosi spajanje s potpuno estetski kontrastnim komadima pa ovakvu haljinu slobodno nosite na Martensice ili bajkerske čizme.

Dozu romantike daju joj i pufasti rukavi koji su još uvijek hit detalj na haljinama, jaknama i košuljama, kao i veliki remen koji se veže na struku.

H&M oversize kaput s dvostrukim kopčanjem 599,92 kune

I posljednji naš favorit je, dakako, kaput s dvostrukim kopčanjem prljavo-bijele boje. H&M je s ovim kaputom pokazao da je klasičan, pomalo "muški" kroj ono što nam treba u ormaru ove jeseni. Bezvremenski, elegantan i izrađen od reciklirane vune - što više možemo poželjeti!?

Detalj koji ovaj kaput čini još privlačnijim su remeni na rukavima koji zazivaju neka prošla vremena. Naravno da jakne punjenje perjem ili umjetnim materijalom također imaju svoje prednosti, ali ništa ne može zamijeniti fin kaput koji možemo nositi doslovno svugdje i na sve!

Tu je i ostatak kolekcije

H&M duga haljina s čipkom 149,92 kune

H&M duga haljina od čipke 299,92 kune

H&M kratka bijela haljina 149,92 kune

H&M kratka čipkasta haljina 149,92 kune

H&M crni oversize kaput 599,92 kune

Kolekcija će biti dostupna od 10. rujna u trgovinama širom svijeta i online.

Čitajte i:

Smiješi joj se blistava karijera: Novo je zaštitno lice kampanje poznate dizajnerice i adidasa

Crvena boja za moćne i odvažne jesenske lookove: Nosite je s pepita uzorkom ili ljubičastim detaljima

Modna matematika: 10 chic kombinacija s ulica Kopenhagena za bezbrižan vikend

Jacquemus zna kako privući pažnju: Moderni kralj torbica izbacio novu hit kolekciju

Kad se sljube 'spora' i 'brza' moda: H&M najavio još jednu suradnju s poznatim brendom

Linker
06. travanj 2024 06:45