Đurđa Tedeschi i Božo Vrećo 2018. godine
 Damjan Tadic / CROPIX
ikona stila

Povodom izložbe šešira Đurđe Tedeschi prisjetili smo se najboljih stajlinga s njezinim omiljenim modnim dodatkom u fokusu

Izložba privatne kolekcije šešira Đurđe Tedeschi otvorila je svoja vrata u Zagrebu, a povodom izlaganja njezine unikatne zbirke, prisjetili smo se nekih od njezinih najzanimljivijih modnih kombinacija kroz godine.

Umirovljena sutkinja i majka poznatog poslovnjaka Durđa Tedeschi poznata je kao "Dama sa šeširima" i jedna je od domaćih dama s istančanim ukusom i stilom. Upravo su šeširi prva asocijacija na njezin stil, a kolekcija koju posjeduje sada je dostupna i očima javnosti. U petak se u Etnografskom muzeju u Zagrebu otvara izložba pod nazivom "Memories Are Made Of This – Šeširi iz privatne kolekcije Đurđe Tedeschi", na kojoj će biti izloženi šeširi iz njezine privatne kolekcije.

Izložba je ujedno i posljednja u nizu priča o (ne)pokrivanju glave studijskoga projekta Kapa dolje! povodom 100-te obljetnice Etnografskoga muzeja kojim se istraživala društvena i muzeološka povijest oglavlja.

Zajedno s dizajnerom Silviom Vujičićem, Đurđa je odlučila otvoriti svoj ormar i zavidnu kolekciju šešira i pokrivala za glavu koje skuplja dugi niz godina predstaviti javnosti. Njezini zanimljivi modeli šešira kojima upotpunjuje svoje modne kombinacije potvrđuju da se stil ne kupuje novcem već da se gradi i njeguje godinama. U kolekciji se tako nalaze modeli poznatih dizajnerskih kuća poput Cardina, Yamamota i Saint Laurenta do onih "no name" šešira, koje je pronašla u antikvarijatima.

Zagreb, 070718.
Ilica.
Djurdja Tedeschi i bosanski pjevac Bozo Vreco prosetali su Ilicom
Na fotografiji: Bozo Vreco, Djurdjica Tedeschi.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX
Đurđa Tedeschi i Božo Vrećo 2018. godine

Na izložbi koja ostaje otvorena do 10. siječnja bit će izloženo 55 eksponata, a dizajner i njezin dobar prijatelj Vuičić kazao je kako nije riječ o klasičnoj zbirci, odnosno kolekciji jer su izloženi šeširi nešto što Đurđa koristi svakodnevno - živi s modom i dizajnom - rekao je za Jutarnji list.

Od bivše sutkinje svatko može naučiti ponešto o modi i stilu te o tome kako njegovati vlastiti izričaj, a ne robovati aktualnim trendovima. Prije njezine izložbe, prisjetili smo se nekih njezinih modnih izdanja s šeširima i pokrivalima za glavu, poput kapa ili šilterica koje je nosila na našim i svjetskim ulicama te na raznim događajima koje je posjetila. Možete li odabrati omiljeni model?

Linker
18. travanj 2024 04:51