JOHN PAVLISH
CO-EXIST STORY

Petra Kurtela i sinčić Relja zajedno na snimanju: Promišljena modna priča na seoskom imanju

Glumica koja je gorljiva pobornica održivog stila života rado je prihvatila sudjelovati kao zaštitno lice nove H&M-ove kolekcije ‘Co-Exist Story‘ koja u potpunosti zaslužuje certifikat PETA-e.

Pitanje kako principe održivog življenja uključiti u ubrzani, moderni lifestyle jedan je od najvećih izazova našeg vremena. No, iako izazovno, kako živjeti u skladu s prirodom i svojim djelovanjem ne nanositi štetu okolišu i drugim živim bićima, pitanje je na koje čovječanstvo mora pronaći odgovor.

image

Kampanja je snimljena na Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

JOHN PAVLISH

Jedno od takvih mjesta, koja u svakom svog segmentu podržavaju principe održivog življenja, je i Reciklirano imanje u selu Vukomerić, svega 30 kilometara udaljeno od Zagreba, edukacijski centar koji je pokrenula udruga ZMAG u namjeri da na vlastitom primjeru pokaže kako izgleda selo koje je dizajnirano po principima permakulture te njeguje socijalnu osviještenost i ekološku održivost.

image

Petra Kurtela i sin Relja za H&M kolekciju 'Co-Exist Story'.

JOHN PAVLISH

Pitoreskno Reciklirano imanje udruge ZMAG poslužilo je kao sjajna kulisa održive modne priče u čijim su se glavnim ulogama našli poznata mlada glumica Petra Kurtela, inače gorljiva pobornica održivog stila života, i njen sin Relja. I Petra, kao i ostali zagovornici održivog življenja, zna da ono nužno uključuje promišljene modne odabire poput odjeće od recikliranih tkanina, materijala iz održivijih izvora i onih koji ne štete životinjskim vrstama.

image

Kolekcija sadrži liniju za djecu kao i za žene i muškarce.

JOHN PAVLISH

Kako bi doprinio održivosti u modnom segmentu i podržao val pozitivnih promjena, H&M je kreirao posebnu kolekciju "Co-Exist Story" koju je u potpunosti odobrila i organizacija za prava životinja PETA, a u čijim su sjajnim odjevnim komadima pozirali Petra i Relja.

Čitajte i: Etična moda: H&M objavio kolekciju sa ženskom, muškom i dječjom odjećom koja je u potpunosti održiva

image

Petra Kurtela pobornica je održivog stila života.

JOHN PAVLISH

Kolekcija "Co-Exist Story", kao treći dio H&M-ove inicijative Innovation Stories pokrenute početkom 2021. godine, spaja sve ono što treba osviještenom modernom čovjeku koji nastoji živjeti u skladu s prirodom - suvremeni dizajn koji prati trendove i inovativne tkanine iz održivijih izvora koje nisu životinjskog podrijetla.

image

Svaki komad iz 'Co-Exist Story' priče zadovoljava PETA-in certifikat.

JOHN PAVLISH

Inovacije u modi

Svaki komad iz "Co-Exist Story" priče zadovoljava PETA-in certifikat koji se dodjeljuje veganskim proizvodima, a čine ju inovativni materijali kao što su FLWRDWN, napravljen od poljskog cvijeća, VEGEA, biljna zamjena za kožu na bazi ulja i kože ili Yulex, prirodna guma kao stvorena za gumene ribarske čizme.

image

Cetifikat PETA-e koji se dodjeljuje se veganskim proizvodima.

JOHN PAVLISH

Kolekcija se sastoji od muške i ženske, te dječje odjeće i modnih dodataka, a uključuje i veganski makeup - dva ruža za usne i olovku za oči - koji je, prvi put za H&M, certificirana od strane The Vegan Society. Znajući da zbog održivosti nije nužno žrtvovati estetiku, H&M je mnogo pažnje uložio i u samu estetiku svoje modne priče koja obiluje upečatljivim komadima, naglašenim volumenima, siluetama 90-ih godina, funkcionalnim outwearom, raskošnim nijansama te odjećom koja inspiraciju pronalazi u streetwearu spajajući ulične trendove i, uvijek poželjnu, praktičnost.

image

Imanje udruge ZMAG poslužilo je kao sjajna kulisa održive modne priče.

JOHN PAVLISH

Svojom "Co-Exist Story" kolekcijom ovaj je modni brend još jednom potvrdio da moda može zadovoljavati estetske standarde i istovremeno biti obazriva prema okolišu i drugim živim bićima.

image

Kolekcija se odlikuje i upotrebom inovativnih materijala.

JOHN PAVLISH
Linker
25. lipanj 2022 06:53