Getty Images
od luksuznog do dostupnog

Ovo je 10 najtraženijih modnih komada godine, u top 3 ušle su i tenisice od 750 kuna

Poznata modna platforma Lyst objavila je popis trenutno najpopularnijih modnih brendova i modnih komada na svijetu. Lyst je objavio rezultate za treći kvartal, a u usporedbi sa stanjem od prije tri mjeseca, na prvom mjestu došlo je do promjena.

Instagram je uvelike utjecao na modno tržište i navike kupaca, a platforma Lyst bilježi trendove i ponašanja korisnika na društvenim mrežama te tako u svakom kvartalu izbacuju listu vladara na modnoj sceni. U dvije godine otkako je pokrenut, na popisu najpopularnijih brendova uvijek su se nalazili Balenciaga, Gucci i Vetements. Dok neki brendovi rastu i padaju, u trećem kvartalu su se pojavila nova imena - Bottega Veneta i Loewe.

Na prvom mjestu najpopularnijeg brenda našao se Off-White i tako s trona svrgnuo talijansku modnu kuću Gucci, koja je sada pala na treće mjesto, dok se francuska Balenciaga s trećeg popela na drugo mjesto. Slijede ih Versace, Prada i Valentino, a na listi top 20 najpopularnijih modnih brendova našli su se Fendi, Burberry, Moschino, Balmain i Bottega Venetta koji je skočio s 37 na 16 mjesto. Zanimljiv je podatak kako 95 posto svih najpopularnijih brendova dolazi iz Europe.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 26: Bella Hadid walks the runway during the Off-White Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 26, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Off White na pariškom tjednu mode

Buđenje uspavanog modnog diva: Zaboravite na Gucci, ovo su novi hit komadi koje će svi željeti

Popularnost talijanske modne kuće Bottega Venetta koja je posljednjih godinu dana u rukama kreativnog direktora Daniela Leeja doživjela procvat ne iznenađuje - jedan pogled na street style modu otkriva da su upravo njegovi modni dodaci najpoželjniji, a nisu im odoljele niti poznate cure koje su i ambasadorice brenda, poput manekenke Rosie Huntington-Whiteley.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 27: Tiffany Hsu seen wearing white pleated skirt, bag with snake print, Bottega Veneta heels, grey blazer outside Alessandra Rich during Paris Fashion Week Womenswear Spring Summer 2020 on September 27, 2019 in Paris, France. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Pouch model clutch torbice, salonke od mrežaste tkanine i prošivene mules natikače nalaze se na listi želja svake trendseterice, a to dokazuje i popis 10 najtraženijih modnih komada u trećem kvartalu ove godine. Na prvom mjestu nalaze se Bottega Venetta natikače, čija cijena iznosi oko 5300 kuna. Na mjesečnoj bazi pretraživane su na internetu oko čak 27 tisuća puta, a za vrijeme trajanja rujanskih tjedana mode, potražnja za Bottega Venetta cipelama na internetu skočila je za 156 posto.

Lyst.com

Drugo mjesto zauzela je mini torbica brenda Jacquemus - Le Chiquito mini te je ovo druga godina da se nalazi na popisu najtraženijih komada - mjesečno se pretražuje oko 13 tisuća puta. Na trećem mjestu nalazi se cjenovno pristupačni komad, dostupan i u našim trgovinama. Riječ je o bijelim retro tenisicama sportskog brenda Adidas Continental 80, čija cijena iznosi oko 750 kuna i koje nose 'it' cure poput Kendall Jenner i Hailey Bieber. Da je retro in pokazuje i torba Paco Rabanne 1969 koja se nalazi na desetom mjestu.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 21: Leonie Hanne attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Spring Summer 2020 on September 21, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Christian Vierig/Getty Images for Ermanno Scervino)
Getty Images for Ermanno Scervin

Što se tiče komunikacije na društvenim mrežama, u posljednjem kvartalu brendovi koji su se najčešće spominjali bili su Nike, Gucci i Versace, a sportski brend Nike brend je s najviše pratitelja na Instagramu u ovom tromjesečju. Osim društvenih mreža, veliki utjecaj na popularnost brenda imaju i suradnici i ambasadori - Gucci je tako za zaštitno lice angažirao Harryja Stilesa, Fendi se udružio s Nicki Minaj, dok je Versace snagu povratio kroz suradnju s Jennifer Lopez.

Linker
20. travanj 2024 09:43