PRAKTIČNA MUŠKA MODA

Ovih 5 četvrtastih satova oduševit će svakog muškarca

Satovi pravokutnog oblika: podsjetnik na Art Deco eru i dominantni dizajn satova prije Drugoga svjetskog rata te siromašni rođak svoje popularnije okrugle braće.

Trend je započet kada je zaštita preuzela primat nad estetikom jer je četvrtasta kućišta bilo daleko teže zaštititi od prašine i učiniti vodootpornima. Kako bilo, možda su upravo pametni satovi doveli do toga da se pravokutni oblici opet vraćaju u modu. Ako niste uvjereni provjerite ovih pet modela koji se hrabro odupiru rezanju uglova i ponosno zadržavaju svoju pravokutnu formu.

Dio njemačkog urarskog bratstva baziranog oko grada Glaschutte, Nomos nudi lijepo diznajnirane satove po prihvatljivim cijenama. Neomatik Tifblau je nova verzija njihovog klasičnog modela s tanjim kućištem i unutrašnjim kalibriranjem.

Iako se može činiti kao puka kopija Tag Heuerove linije Monaco, ovaj četvrtasti Hugo Boss ljepotan mnogo je više od toga. Perforirani silikonski remen i kronografska funkcija na posebnom start/stop crvenom dugmetu čine ga idealnim izborom za sportaše.

Ovaj krasan primjerak japanskog dizajna oduševit će sve ljubitelje ergonomije i estetike. Model s tri kazaljke brenda Nixon savršeno pristaje gotovo svakom muškom zglobu, jednako prikladan za poslovne ljude, nautičare i avanturiste.

Sjajna i ozbiljna crna elegancija dolazi od tvrke Larsson & Jennings, sat koji je pogonjen solidnim kvarcnim mehanizmom i za ono što nudi dolazi s posve prihvatljivom cijenom.

Serija satova koju donosi Baume & Mercier podsjeća na klasično naslijeđe brenda. Inspirirani Art Decoom, ovi prekrasni modeli predstavljaju vrhunac dizajna, ali i funkcionalnosti.

Linker
16. travanj 2024 03:46