Ovakvu je ne viđamo često

Ovakvu je rijetko viđamo: Melania Trump najnovijim stajlingom poslala snažnu poruku

Ako itko voli odjećom slati poruke, to je zasigurno prva dama SAD-a koja ne preže na suptilan način pokazati podršku kada to situacija zahtijeva. Ako već ne može direktno glasom, može modom.

Američki predsjednik Donald Trump i njegova obitelj nekoliko su dana proveli u skrivenom bunkeru ispod Bijele kuće kako bi se sakrili od ljutitih prosvjednika koji su izašli na ulice zbog brutalnog ubojstva nenaoružanog Afroamerikanca Georgea Floyda od strane policijskog službenika.

No, čini se da je Trumpu popustio strah pa se vratio u Bijelu kuću te ujedno sa suprugom Melanijom posjetio Nacionalno svetište svetog Ivana Pavla II. u Washingtonu. Kao i uvijek, svu pažnju je privukla Melania koja se za ovu prigodu odjenula u crno od glave do pete. Midi haljinu zvonolikog kroja s tankim pojasom, crne sunčane naočale i crne salonke mnogi su shvatili kao poruku podrške Afroamerikancima i ostalim etničkim manjinama u borbi protiv rasizma.

United States President Donald Trump and First lady Melania Trump visit Saint John Paul II National Shrine in Washington, DC.
President Donald Trump and First lady Melania Trump visit Saint John Paul II National Shrine, Washington, District of Columbia, USA - 02 Jun 2020,Image: 525875637, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Crna midi haljina, crne salonke i crne sunčane naočale suptilna su poruka podrške etničkim manjinama u borbi protiv rasizma.

Prva dama SAD-a poznata je po izražavanju svojih stavova modnim odabirima, stoga ne čudi da je za javno pojavljivanje izabrala baš crnu boju i to u utorak 2. lipnja 2020. koji je proglašen kao #blackouttuesday.

Brojni poznati i nepoznati ljudi diljem svijeta preplavili su društvene mreže jednostavnim crnim kvadratom i tako simbolično stali uz svoje kolege, sugrađane, građane svijeta koji zbog svoje boje kože u SAD-u već godinama trpe diskriminaciju i nasilje. Iako je njezin stajling djelovao prilično tmurno, što je logično s obzirom na situaciju, Melania je i dalje zadržala eleganciju i odmjerenost.

Melania obožava nositi odjeću s porukama. Sjetite se samo njezine jakne koju je nosila na granici s Meksikom kada je obišla centar za djecu imigranata izazvala je velike polemike - na leđima ima natpis : 'I really don't care. Do u?' (Mene zaista nije briga. A vas?).

Čitajte i:

Melania ima konkurenciju: Američka političarka sjajno 'podiže' jednostavne komade neobičnim dodatkom

S pravom je jedna od najbolje odjevenih dama: Melania haljinu u hit stilu začinila još boljim cipelama

Najbolja izdanja Melanije Trump: Najviše voli bijelu boju, a smisao za detalje joj je kao urođen

Dama koja poštuje tradiciju: O uskršnjem izdanju Melanije Trump još dugo će se pričati

Linker
19. travanj 2024 23:49