Maison Margiela spring/summer 2020.
 REUTERS
upitnici iznad glave

Ovakav hod po pisti kakav još nismo vidjeli: Ratna tema i bizarno zatvaranje revije o kojoj svi pričaju

John Galliano je modnu pistu pretvorio u ratnu zonu - njegova nova kolekcija nosi ratnu temu, a osim lookova na pisti, najviše pažnje dobio je njemački model koji je zatvorio reviju na zaista jedinstveni način.

Dizajner John Galliano za modnu kuću Maison Margiela kreirao je proljeće/ljeto 2020. kolekciju inspiriranu Prvim i Drugim svjetskim ratom. Predstavljena na Tjednu mode u Parizu, Galliano ništa nije prepustio slučaju, od make-upa, frizure do kreacija.

Dok su se mnogi dizajneri usredotočili na ekološku osviještenost i modnu održivost, Galliano na umu ima rat. Na pisti smo tako mogli vidjeti modne komade u military stilu, utility jakne od tvida, vojničke kape i kacige ukrašene tilom i kreacije inspirirane ratnim medicinskim sestrama. Ipak, dan poslije svi pričaju o zatvaranju modne revije, odnosno 20-godišnjem njemačkom modelu koji je upečatljivim hodom pomalo prestrašio sve koji su pratili reviju te je odmah postao viralni hit. Kada je izašao na pistu, malo tko nije posegnuo za mobitelom kako ga ne bi snimio.

Model o kojem se priča jedan je od najtraženijih muških modela današnjice - ime mu je Leon Dame, a njegov ekscentričan hod zapravo je dio koreografije. Kako je otkrio, dan ranije uvježbavao ga je s koreografom Patom Boguslawskijem koji mu je pomogao s nastupom. Dame je već nosio revije za Margielu, a surađivao je sa svim velikim imenima modne industrije, od Valentina preko Guccija, Alexandera McQueena i Burberryja.

Margiela revije dopuštaju modelima kreativnu slobodu kada je prezentacija u pitanju, a Leon je svakako privukao pažnju. Njegov hod inspirirao je korisnike društvenih mreža i postao je viralni hit - "Kako izgleda kada idem u sobu nakon što mi je mama nešto zabranila" ili "Kako izgleda kada u 3 ujutro idem prema frižideru", neki su od opisa koje su korisnici povezali s njegovim hodom. Ujedno zabavan i zastrašujuć, zatvaranje revije smo pogledali nekoliko puta.

Linker
19. travanj 2024 23:49