Getty Images
NOVI KREATIVNI DIREKTOR

Otkriveni detalji prve revije Rafa Simonsa za Calvin Klein

Samo dan nakon što je talijanski luksuzni brend Bottega Veneta objavio kako će žensku i mušku kolekciju spojiti u jedan show, američka kuća Calvin Klein potvrdila je da će učiniti isto na predstavljanju iduće linije u veljači 2017. godine.

Još otkako je u kolovozu potvrđeno da je Raf Simons novi kreativni direktor Calvina Kleina, modni svijet nestrpljivo iščekuje svaku informaciju o njegovoj debitantskoj kolekciji za američki brend. Sada je napokon otkriveno kako će svoju prvu liniju predstaviti u sklopu Tjedna mode u New Yorku 10. veljače iduće godine, a novost je to što će Calvin Klein prvi put prikazati mušku i žensku kolekciju zajedno. Time se poznati brend pridružio drugim kućama koje se sve češće odlučuju na uniseks linije: među njima su već Burberry, Gucci i Bottega Veneta. Ipak, još nije poznato hoće li Simons odlučiti prihvatiti i see-now, buy-now strategiju koju su kao novitet ove jeseni predstavile brojne luskuzne kuće.

Na svojoj novoj poziciji, Simons nije zadužen samo za Calvin Klein Collection, već i Calvin Klein Platinum, Calvin Klein, Calvin Jeans, Calvin Klein Underwear i Calvin Klein Home brendove, a veljača će biti stvarno važan mjesec za bivšeg kreativnog direktora kuće Dior jer će na muškom Tjednu mode u New Yorku prvi put prikazati mušku kolekciju svojeg brenda. I dok čekamo nove kreacije belgijskog dizajnera, prisjetite se najljepših haljina koje je Simons kreirao za Dior

Linker
16. travanj 2024 09:08