NAKIT

Ogrlice iz noćne šihte

Šibenska nevjesta Sanja Kljajić u svojoj maloj kućnoj radionici pretvara gumu, žicu i konac u atraktivne dizajnerske kreacije.

Zanimljive ogrlice od gume, koje su postale pravi ljetni hit, Sanja Kljajić (45) iz Šibenika počela je izrađivati prije četiri i pol godine. Nakit ju je oduvijek zanimao i njezini prvi pokušaji bili su od fimo mase, ali držeći korak s trendovima poželjela se izraziti i u gumi. A ta rođena Puljanka, koja je prije 25 godina postala šibenska nevjesta, inspiraciju za svoje modele pronalazi u prirodi, jer joj je druga velika strast planinarenje.

Njezine ogrlice nose i TV urednica Nevena Rendeli, riječka TV voditeljica Ana Radišić, pjevačice Sara Škugor i Lea Mijatović iz Teške industrije, kao i bivša Miss Hrvatske Maja Spahija.

- Iako mi je drago kad svoj nakit vidim na poznatim osobama, ne smatram se dizajnericom - kaže Sanja Kljajić, po struci građevinska tehničarka zaposlena u šibenskom Zavodu za prostorno uređenje.

- Za mene je to hobi, igra koja me opušta i dopušta mi da se izrazim na drukčiji način, ali u šali kažem da sam zadržala građevinarske gene pa nakon što napravim dobru konstrukciju, posegnem za žicom i gumom, materijalima čestim u građevinarstvu, ali i koncem. Sanja Kljajić ponekad se vodi idejom, a drugi je put neka tanka gumena nit vedre boje usmjeri prema konačnom dizajnu. No svaka ogrlica, narukvica, naušnice ili prsten - nastali noću u njezinoj maloj kućnoj radionci - unikat su.

- Svaka je žena posebna - kaže - pa takav mora biti i nakit koji nosi.

sibenik 01.06.2017
festival
KRKA Ogrlica u boji Sanjine omiljene rijeke

sibenik 01.06.2017
festival
CARMEN Crno-crvena kombinacija kao iz Bizetove opere

sibenik 01.06.2017
festival
KADENA Karike spojene u dugi lanac

Linker
23. travanj 2024 10:13